Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2022: LG lancerer Flex – OLED PC-skærm og gaming-TV i ét

LG’s nye OLED-skærm er skræddersyet til gaming – og kan skifte mellem buet og flad med et tryk på en knap.

Skrevet af / 31/08/2022 - 10:59
IFA 2022: LG lancerer Flex – OLED PC-skærm og gaming-TV i ét

IFA-messen i Berlin løber af stabelen i denne uge, og LG er blandt de udstillere, der viser nye produkter frem. Den sydkoreanske producent har dog tyvstartet lidt ved at afsløre en af ​​de nyheder, vi kommer til at se: En helt ny OLED PC-skærm til gaming, som også fuldt kan fungere som TV!

LG Flex – buet, motoriseret alt-i-et skærm

LG Flex, som den hedder, er en 42-tommer OLED-skærm i traditionelt 16:9-format med 4K-opløsning. LG-skærmen henvender sig til ivrige gamere, der også ønsker en TV-oplevelse af høj kvalitet til mindre rum.

Flex-navnet indebærer, at skærmen er fleksibel og kan bøjes – eller rettere bues! Skærmen er motoriseret, og bøjningsgraden – den såkaldte R-kurve – kan justeres, så man kan vælge mellem 20 forskellige niveauer.

Justeringen sker via en knap på skærmen – eller via fjernbetjeningen, der i øvrigt ligner LG’s velkendte Magic Remote. Dermed kan skærmbuen finjusteres optimalt til synsafstanden. Til normal TV-kigning vil mange foretrække et fladt TV, mens det til gaming kan være fordelagtigt med en buet skærm – for større indlevelse tæt på.

LG-skærmen leveres med et højdejusterbart stativ, som også har justerbar tilt. Den er kun beregnet til bordmontering og er derfor ikke kompatibel med standard VESA-vægbeslag.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex. (Foto: LG)

Fuld TV-funktionalitet

LG Flex har meget til fælles med tv-modellen OLED42C2: Den har en indbygget TV-modtager og bruger et OLED-panel af typen evo. Billedbehandlingen varetages af LG’s bedste a9 videoprocessor. LG gør dog meget ud af at præcisere, at Flex har et mattere skærmglas med en anti-refleks belægning, der reducerer genskin.

Skærmen har WebOS og masser af apps, som man kan forvente af et moderne tv.

Understøttelse af vigtige videoformater som Dolby Vision HDR er naturligvis på plads. Den maksimale skærmfrekvens er 120 Hz, og skærmen understøtter blandt andet G-Sync og FreeSync VRR for flydende gengivelse af spilgrafik. Derudover har den gode tilslutningsmuligheder med bl.a. tre USB- og fire HDMI 2.1-indgange.

LG OLED Flex

LG hævder, at Flex-skærmen vil fungere glimrende sammen med spil-pc’er og spillekonsoller. Den har også indbygget trådløst netværk (Wi-Fi 6) og understøtter populære streamingtjenester til spil, herunder Google Stadia og GeForce Now. I princippet kan du tilslutte en Bluetooth-spillekonsol (Xbox, Playstation etc.) og være klar til at spille på ingen tid.

Pris og tilgængelighed

LG Flex skulle efter planen komme i handelen i efteråret 2022. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Vi opdaterer!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Scroll to Top