TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

IFA 2022: LG lancerer Flex – OLED PC-skærm og gaming-TV i ét

LG’s nye OLED-skærm er skræddersyet til gaming – og kan skifte mellem buet og flad med et tryk på en knap.

forfatter
Publiceret 31/08/2022 - 10:59

IFA-messen i Berlin løber af stabelen i denne uge, og LG er blandt de udstillere, der viser nye produkter frem. Den sydkoreanske producent har dog tyvstartet lidt ved at afsløre en af ​​de nyheder, vi kommer til at se: En helt ny OLED PC-skærm til gaming, som også fuldt kan fungere som TV!

LG Flex – buet, motoriseret alt-i-et skærm

LG Flex, som den hedder, er en 42-tommer OLED-skærm i traditionelt 16:9-format med 4K-opløsning. LG-skærmen henvender sig til ivrige gamere, der også ønsker en TV-oplevelse af høj kvalitet til mindre rum.

Flex-navnet indebærer, at skærmen er fleksibel og kan bøjes – eller rettere bues! Skærmen er motoriseret, og bøjningsgraden – den såkaldte R-kurve – kan justeres, så man kan vælge mellem 20 forskellige niveauer.

Justeringen sker via en knap på skærmen – eller via fjernbetjeningen, der i øvrigt ligner LG’s velkendte Magic Remote. Dermed kan skærmbuen finjusteres optimalt til synsafstanden. Til normal TV-kigning vil mange foretrække et fladt TV, mens det til gaming kan være fordelagtigt med en buet skærm – for større indlevelse tæt på.

LG-skærmen leveres med et højdejusterbart stativ, som også har justerbar tilt. Den er kun beregnet til bordmontering og er derfor ikke kompatibel med standard VESA-vægbeslag.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex. (Foto: LG)

Fuld TV-funktionalitet

LG Flex har meget til fælles med tv-modellen OLED42C2: Den har en indbygget TV-modtager og bruger et OLED-panel af typen evo. Billedbehandlingen varetages af LG’s bedste a9 videoprocessor. LG gør dog meget ud af at præcisere, at Flex har et mattere skærmglas med en anti-refleks belægning, der reducerer genskin.

Skærmen har WebOS og masser af apps, som man kan forvente af et moderne tv.

Understøttelse af vigtige videoformater som Dolby Vision HDR er naturligvis på plads. Den maksimale skærmfrekvens er 120 Hz, og skærmen understøtter blandt andet G-Sync og FreeSync VRR for flydende gengivelse af spilgrafik. Derudover har den gode tilslutningsmuligheder med bl.a. tre USB- og fire HDMI 2.1-indgange.

LG OLED Flex

LG hævder, at Flex-skærmen vil fungere glimrende sammen med spil-pc’er og spillekonsoller. Den har også indbygget trådløst netværk (Wi-Fi 6) og understøtter populære streamingtjenester til spil, herunder Google Stadia og GeForce Now. I princippet kan du tilslutte en Bluetooth-spillekonsol (Xbox, Playstation etc.) og være klar til at spille på ingen tid.

Pris og tilgængelighed

LG Flex skulle efter planen komme i handelen i efteråret 2022. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Vi opdaterer!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Nu er der sat en pris på Logitechs gaming-hørepropper Logitechs trådløse hørepropper tilpasser sig dine ører, og de skulle være skræddersyet til gaming.
Sidste nyt om Forza Motorsport - se den nye trailer Hævdes at blive den teknisk mest avancerede racerbilsimulator nogensinde - og også med fordybende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lancerer bøjelig OLED-skjerm LG’s vilde OLED-skærm kan skifte mellem at være buet og flad med et tryk på en knap. Men prisen bliver ret heftig!
Razer sigter efter hovedet Razers nye gaming-soundbar ved, hvor du sidder, og indretter lyden efter det for at give en 3D-surroundoplevelse.
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Følg Lyd & Billede