Nyhed

Sådan bliver PlayStation 5

Næste generation af Sonys spilkonsol kommer i to udgaver – med og uden 4K Blu-ray-afspiller – og med masser af seje spil til!
forfatter

Under eventet The Future of Gaming i går aftes løftede Sony sløret for deres længe ventede PlayStation 5. Den hypermoderne spilkonsol skal efter planen lanceres i slutningen af 2020, men PS5 har endnu ikke annonceret en officiel udgivelsesdato – eller pris. Derimod har vi nu fået det meste at vide om ydelse og specifikationer, og ikke mindst hvordan PS5 kommer til at se ud!

Se præsentationsvideoen her:

 

Fås med og uden 4K Blu-ray-afspiller

PlayStation 5 kommer i to udgaver: Standardudgaven får indbygget 4K Blu-ray-afspiller, mens der også kommer en billigere PS5 Digital Edition uden indbygget diskdrev. Dermed bevæger Sony sig endnu mere i retning af online-baseret gaming, hvor man downloader eller streamer spillene frem for at købe fysiske kopier.

PS5 kan både stilles oprejst og liggende, som vist her med 4K Blu-ray-udgaven. (Foto: Sony)

Her er nogle af hardware-specifikationerne:

  • Processor: AMD Ryzen Zen 2 octa-core CPU
  • Grafik: AMD RDNA 2 GPU
  • Lager: 825 GB SSD @ 5,5 GB/s
  • RAM: 16 GB GDDR6
  • Opløsning: Op til 8K 60 fps eller 4K 120 fps
  • Lyd: Understøttelse af 3D-lyd – Tempest 3D Audio

Som forventet præsenterede Sony også en del originalt tilbehør til PS5. Ud over ladestationen til den nye DualSense 5-controller kan man også få hovedtelefoner, fjernbetjening og web-kamera i matchende PS5-design.

p5 p4 p3
<
>
Sony PS5 Pulse 3D trådløst headset. (Foto: Sony)

 

Mange nye PS5-spiltitler, inklusive Gran Turismo 7

Under aftenens event fik vi også en smugkig på en lang række kommende PS5-spiltitler, inklusive bilsimulatoren Gran Turismo 7, som mange PlayStation-fans vil sætte pris på. Desuden blev der vist trailere til Project Athia, NBA 2K21, Hitman III, OddWorld: Soulstorm og mange flere.

Se traileren til Gran Turismo 7 her:

 

Sony XH90 er skræddersyet til spil Med nye spilkonsoller som PlayStation 5 på vej udsender Sony nu et TV, der er skræddersyet til gaming.

Video fra præsentationen

Hvis du har to timer tilovers, kan du se hele præsentations-eventet her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.