TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Håndholdt konsol vil dække alle cloudspil

Spil dine spil fra skyen - på hvilken cloudtjeneste, du har lyst til. Logitechs nye håndholdte konsol prøver at dække dem alle.

forfatter
Publiceret 22/09/2022 - 08:10

Gaming-hardware er tung, dyr og besværlig. Med mindre man kan få andre til at tage det regnetunge slæb – og streame spillene fra cloudtjenester.

Logi Play i Berlin lancerede Logitech G Cloud, som er en håndholdt enhed til cloud gaming.

Logitech G Cloud er udviklet i samarbejde med Tencent Games og understøtter cloud streaming fra Xbox Game Pass Ultimate og Nvidia GeForce NOW. Spillere kan også streame lokale spil fra en Xbox-konsol med
Xbox-app’en, og Steam-spil via SteamLink. På den måde kan man spille i liggestolen i haven, mens PC’en eller konsollen sveder med at afvikle spillene et andet sted i huset.

På Logi Play i Berlin kunne man få som de første lov at lægge hånd på Logitech G Cloud. (Foto: John Alex Hvidlykke,)

Logitech G Cloud er altså ikke en gamingplatform i sig selv, men en “terminal” for de tjenester og firmaer, der samarbejder med Logitech. Og her har Logitech kommet godt fra start ved at have Microsoft og Nvidia med fra lanceringen.

Logitech G Cloud er en håndholdt enhed til at spille spil fra cloudtjenester. (Foto: Logitech)

Xbox Cloud Gaming blev udviklet for at give spillere over hele verden adgang til Xbox spil, når de vil, på den enhed, de vælger,” siger Catherine Gluckstein, vicepræsident for Xbox Cloud Gaming hos Microsoft.

Nvidia GeForce NOW er en åben cloud-gaming-tjeneste, der streamer over 1.400 PC spil, herunder over 100, der kan spilles gratis,” siger Phil Eisler, vicepræsident og general manager for GeForce NOW cloud gaming hos Nvidia.

Af tekniske data kan nævnes, at Logitech G Cloud har en batteritid på 12 timer og en vægt på 463 gram, så der er mulighed for at spille længe. Skærmen er på 7″ i 16:9-format og med Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels).

Pris og tilgængelighed
Logitech G Cloud bliver i første omgang tilgængelig i Nordamerika, hvor den kan købes fra oktober. Hvornår den når Norden, vides ikke – men det bliver angiveligt ikke i tide til julehandlen. Af samme grund kender vi heller ikke en dansk eller bare en europæisk pris. Men i USA bliver prisen USD 350. Så regn med en pris omkring 3.500 kroner.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Nu er der sat en pris på Logitechs gaming-hørepropper Logitechs trådløse hørepropper tilpasser sig dine ører, og de skulle være skræddersyet til gaming.
Sidste nyt om Forza Motorsport - se den nye trailer Hævdes at blive den teknisk mest avancerede racerbilsimulator nogensinde - og også med fordybende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lancerer bøjelig OLED-skjerm LG’s vilde OLED-skærm kan skifte mellem at være buet og flad med et tryk på en knap. Men prisen bliver ret heftig!
Razer sigter efter hovedet Razers nye gaming-soundbar ved, hvor du sidder, og indretter lyden efter det for at give en 3D-surroundoplevelse.
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Følg Lyd & Billede