Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Gamescom 2023: Nu kan du købe verdens vildeste gaming-skærm

Den kæmpestore Samsung Odyssey Neo G9 57-tommers 2 x 4K-skærm, som vi fik et smugkig på under CES i januar, kan nu købes.

Skrevet af / 23/08/2023 - 12:15
Gamescom 2023: Nu kan du købe verdens vildeste gaming-skærm

Samsungs serie af krumme gaming-skærme er vild. Men intet kan i vildskab sammenlignes med den 57 tommer store Odyssey Neo G9. Ikke blot er skærmen gigantisk, den er også knivskarp og hurtig.

Odyssey Neo G9 er verdens første DUHD-skærm. Altså Dual UHD-opløsning. Det vil sige 7680 × 2160 opløsning i et 32:9-billedformat.

Det er ikke første gang, vi ser Neo G9-skærmen, for den blev også vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar i år, hvor vi også var til stede. Men dengang var det uden oplysninger om pris og leveringsdato.

Den er her nu, og kan fra og med i dag bestilles for den nette sum af 18.999 kroner.

Skærmen er netop blevet præsenteret på Gamescom 2023, der er verdens største messe for computer- og videospil, der afholdes Köln, Tyskland.

Man er virkelig omgivet af skærmen. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den krumme 57″ skærm er lige så bred som to 32″ UHD-skærme ved siden af hinanden og omslutter brugerne i et bredt synsfelt. Skærmen har Samsungs Quantum Mini LED-bagbelysning og opfylder VESA Display HDR1000 med en maksimal lysstyrke på 1000 nit.

Odyssey Neo G9 57″ har DisplayPort 2.1-tilslutning og en opdateringshastighed på op til 240 Hz. Skærmen har også HDMI 2.1 og en USB-hub

Hvilket alt sammen lyder til tilforladeligt, indtil man sidder foran den og ser spillandskabet strække sig i hele synsfeltets bredde! Den er simpelthen voldsom!

Fire skærme i én

På Gamescom 2023 kan man også se den lige så overvældende Odyssey Ark. Skærmen er ganske vist ”kun” 55 tommer i diagonalmål. Men da den er i normalt 16:9-aspektforhold, er skærmarealet på den krumme skærm enormt.

Samsung Odyssery Ark 55″ – stor som et TV og med fire indgange. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den nye udgave af Odyssey Ark er forbedret med flere indgange. Man kan nu se signalet fra op til fire indgange samtidig på skærmen og styre placering og størrelsen på deres vinduer med en fjernbetjening med jog-hjul. Skærmen er beregnet til for eksempel streamere, der kan spille, bruge sociale medier og holde øje med deres egen stream på skærmen samtidig.

Samsung Odyssey Ark 55” kan købes fra oktober til en pris på 20.499 kroner.

Efterspørgslet på gaming-skærme over 50 tommer er seksdoblet. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Seksdobling i kæmpeskærme

De superstore skærme kan virke ekstreme, og billige er de heller ikke (selv om hverken størrelse eller pris virker urimelig sammenlignet med årets TV-modeller, hvor 75 tommer betragtes som en begyndermodel). Men efterspørgslen er der. Ifølge Samsung er salget af gaming-skærme over 50 tommer seksdoblet i det seneste år. Og de skulle vide det, eftersom det er Samsung, der står for næsten hele salget.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple godkender PC-emulator til iOS

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Scroll to Top