TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Nye superbrede Samsung-skærme

Samsung har i Las Vegas vist superbrede computerskærme med tårnhøj opløsning og OLED.

forfatter
Publiceret 03/01/2023 - 10:09

Samsungs første lancering på CES 2023 i Las Vegas er computerskærme. Og der vil (naturligvis) komme nye modeller i alle deres serier.

Den mest bemærkelsesværdige er den opdaterede Odyssey Neo G9 (G95NC), som ikke bare er gigantisk. Den ultrabrede 57-tommer skærm (artikelbillede) er også verdens første skærm med dobbelt UHD-opløsning. For første gang får vi 7680 × 2160 opløsning og et 32:9-billedformat på en enkelt skærm.

Læs også Ultrabred og helt vild gaming-skærm Vi har næppe set en federe skærm til spil.

Skærmen er også verdens første til at understøtte DisplayPort 2.1, som overfører data med ca. dobbelt så høj hastighed som den tidligere anvendte DisplayPort 1.4. Odyssey Neo G9 understøtter en opdateringshastighed på 240 Hz, så gamere ikke går glip af et slag under hurtige spil. Med en opløsning på dobbelt UHD kræver det et grafikkort – og en tegnebog – i den supertunge vægtklasse.

Selv om Samsung er bedst kendt for sine QLED-skærme, har selskabet også OLED-skærme i sit sortiment i år (Foto: Samsung)

Lidt mindre, men med ufattelig dyb sorthed er Odyssey OLED G9 (modelnummer: G95SC), som er en 49″ ultrabred skærm og et OLED-panel med dobbelt QHD-opløsning. Denne skærm har også en opdateringshastighed på 240 Hz.

Takket være apps fra partnere som Prime Video, Netflix og YouTube kan Odyssey OLED G9 fungere som et smart-tv direkte fra internettet uden brug af en computer.

Grafiske designere og fotografer kan se frem til ViewFinity S9 (S90PC), en 27″ 5K-skærm på 5K, der er optimeret til kreativt arbejde. Skærmens indbyggede farvekalibreringsmotor sikrer nøjagtige skærmfarver og lysstyrke.

Læs også TV og PC-monitor i ét Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!

Endelig udvides kataloget af smarte skærme til hjemmekontoret. Smart Monitor M8 (M80C) fås nu i en ny 27-tommer version med 4K-opløsning.

Smart Monitor M8 er lige dele skærm og smart-tv (Foto: Samsung)

Du kan bruge Smart Monitor M8 til at få øjeblikkelig adgang til Prime Video, Netflix og YouTube via Smart Hub.

Skærmene er netop blevet præsenteret for pressen på elektronikmessen CES 2023 i USA. Hvornår skærmene kommer til de nordiske breddegrader, og hvad priserne vil være, er endnu uvist.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede