Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Asus ROG Ally kommer i butikkerne næste måned

Den nye spilkonsol er endelig blevet officielt lanceret, og den kan forudbestilles allerede nu.

Skrevet af / 15/05/2023 - 12:52
Asus ROG Ally kommer i butikkerne næste måned

Allerede i slutningen af april gav Asus os et glimt af den nye håndholdte spilkonsol, ROG Ally, der er baseret på Windows 11, mens motoren er en ny AMD Ryzen Z1 Extreme-processor, der understøttes af 16 GB RAM og 512 GB indbygget lager.

Nu har producenten fra Taiwan løftet sløret for alle specifikationerne, og vi kender også en pris, ligesom gamere bør sætte kryds i kalenderen den 13. juni. Det er nemlig dagen, hvor ROG Ally bliver tilgængelig i butikkerne.

Læs også Asus på vej med håndholdt spilkonsol baseret på Windows 11 Spilkonsollen er baseret på Windows 11, og motoren er en ny AMD Ryzen Z1-processor.

Som allerede nævnt leveres Asus ROG Ally med 1080p skærm med 500 nit maksimal lysstyrke samt en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Og nu ved vi også, at skærmen måler hele 7″, samt at den beskyttes af Gorilla Glass Victus. Samtidig sørger en Gorilla Glass DXC-belægning for at reducere refleksioner til et minimum.

Asus ROG Aly
ROG Ally kører Windows 11, hvilket betyder, at gamere kan få adgang til alle deres biblioteker og spilstreaming-tjenester på én og samme enhed. (Foto: Asus)

Spilkonsollen understøtter både Dolby Vision HDR for optimal billedkvalitet samt Dolby Atmos, så lyden opleves så altomsluttende som muligt. Dertil kommer AI-understøttes lyddæmpning, så gaming-oplevelsen ikke ødelægges af udefrakommende distraktioner.

Læs også Du kommer til at hade en og elske den anden! To håndholdte konsoller burde kunne meget af det samme. Men Steam Deck og Nintendo Switch OLED er så forskellige, at du med sikkerhed vil hade én af dem.

Asus ROG Ally kan selvfølgelig bruges som håndholdt konsol, men den kan også forbindes til TV’et, ligesom grafikydelsen kan få et heftig nøk opad, hvis man tilslutter et eksternt ROG XG Mobile grafikkort.

Med ROG’s Zero Gravity termiske system, som anvender et dobbelt blæsersystem med ultratynde køleplader og højfriktionsvarmerør, lover producenten, at der er sørget for, at Ally forbliver kølig, uanset hvor længe man spiller.

Asus ROG Ally
Grafikydelsen kan få et heftig nøk opad, hvis man tilslutter en eksternt ROG XG Mobile GPU. Konsollen kan f.eks. købes som en pakke sammen med ROG XG Mobile Radeon RX 6850M XT. (Foto: Asus)

Og Wi-Fi 6E skal sørge for, at netforbindelsen forbliver stabil og lynhurtig, hvis man spiller med andre eller streamer sit spil via Xbox Cloud Gaming eller AMD Link.

Asus ROG Ally fungerer gnidningsfrit sammen med Steam, EA’s app, Xbox Game Pass Ultimate (3 måneder følger gratis med ved køb), Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, Android apps og adskillige andre spiludbydere.

Den nye spilkonsol kan forudbestilles hos Asus allerede nu til en vejledende pris på 5.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Scroll to Top