Kompaktkamera

Med 24 billeder i sekundet og autofokus lover Sony knivskarpe billeder.
forfatter

Dens forgænger var med en skudtakt på 16 billeder/s skudhastighed og lynhurtig lukker bestemt ingen sinke i trafikken, men den femte udgave af Sonys lille RX-serie er definitivt hurtig i optrækket. Ikke blot er RX100V det hurtigste kamera fra Sony, det i det hele taget det hurtigste professionelle kompaktakamera med 1-tommers billedsensor.

Læs testen af Sony RX100IV

Kameraet har 20-megapixel billedsensor som sin forgænger RX100IV. Bag en 24-70 mm zoom med lysstyrke 1,8-2,8, men det bruger en DRAM-hukommelsesvhip og har en ny billedprocessor til hurtigere behandling. 315 fasedetekterede fokuspunkter, der dækker 65 procent af sensoren, og sammen sikrer blot 0,05 s forsinkelse på fokuslås, og 24 bps skudhastighed.

Foto: Sony
Foto: Sony

Sony RX100V skyder op til 150 billeder i serie. Det er hurtigere end noget andet kompakt kamera med 1″ billedsensor. Der er også 4K video, samplet fra en 14-megapixels billedsensor (5K), og den hurtigere cache og processor skal reducere rullende lukker (rolling shutter), som forvrænger linjer under panorerering på videoooptagelser.

Kameraet har stadig opklappelig OLED-søger og vippeskærm, men ikke røre touchskærm.

RX100V kan købes senere i oktober, men prisen er ikke fastlagt.

Foto: Sony
Foto: Sony

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.