TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ultrasejt systemkamera kun til HD-video

Få har hørt om Blackmagic, men det unikke Pocket Cinema Camera har alt, der skal til, for at gøre det berømt. Bare se her:

forfatter
Publiceret 16/04/2013 - 13:52

Pocket Cinema Camera er Blackmagics første kamera, som er rettet mod massemarkedet. Men til 995 dollar alene for kamerahuset, er det først og fremmest entusiasterne, som lader sig interessere. Men det er, som vi skal se, slet ingen ublu pris. For Pocket Cinema Camera er ikke som de fleste systemkameraer. Langt fra.

Selve kamerahuset er omtrent lige så stort som et Olympus PEN og er også bygget omkring en tilsvarende 16 megapixels CMOS billedsensor og har samme Micro Four Thirds-objektivfatning. Det betyder, at det kan bruge over 40 forskellige mFt-objektiver fra Olympus, Panasonic og andre og er således for et vaskeægte systemkamera at regne.

BM-mft-lens-mount

Der er bare en væsentligt forskel på Pocket Cinema Camera og alle andre. Det støtter nemlig ikke stillbilleder, kun HD-video i 16:9 bredformat, med en aktiv billedflade på 12,5 x 7,4 mm. Men det er ikke almindelig video, vi taler om her, kameraet støtter nemlig Apples råfilformat ProRes 442, hvor bitraten er ekstremt høje 220 Mbit per sekund, som betyder, at et 64 GB SD-kort er fyldt efter 50 minutters optagelse.

BM-videorig-tripod

Kameraet støtter også Cinema DNG og er udstyret med ind- og udgange en videograf må have. Mikrofonindgang, hovedtelefonindgang, fjernstyring og muligheden for at bruge videoobjektiver med adapter, som vist på billedet herover.

Blackmagic siger, at kameraet leverer billeddynamik svarende til 13 eksponeringstrin, og sammenlignet med 10 eller 11 fra virkeligt gode spejlreflekser, er det en smule imponerende.

BM-foran-bak

Blackmagic Pocket Cinema Camera er ikke til salg før til juli, dansk pris er ikke kendt, men vi satser på at komme tilbage med en test i løbet af sommeren/efteråret 2013.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend