TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Telezoom til Fujifilm X-kameraer

Udvalget af optik til Fujis systemkameraer vokser stødt og roligt. Nu kommer den første telezoom, en 55-200 mm f3,5-4,8 med optisk billedstabilisator.

forfatter
Publiceret 19/04/2013 - 14:18

Indtil nu findes der kun to kameraer i Fujis X-serie, X-Pro1 og X-E1, som har udskiftelig optik. Men de har haft et godt udvalg af objektiver lige siden lanceringen af X-Pro1 i 2012, og nu kommer der endnu et. Lige efter lanceringen af vidvinklen XF 14 mm f2.8 er de klar med en telezoom. XF 55-200 mm med lysstyrke f3.5-4 har integreret optisk billedstabilisator, som skal gøre det muligt at række over 4,5 ekponeringstrin. I praksis betyder det, at man kan holde kameraet i hånden og alligevel skabe billeder i dårligt lys.

Fuji siger, at de to fokusmotorer skal sørge for 0,28 sekunders fokusreaktion, noget som er meget hurtigt for autofokus, uanset kamera.

På et Fuji X-kamera dækker objektivet billedvinkler svarende til 84 til 305 mm, og to ED-glaselementer og et såkaldt Super ED-glas skal kontrollere lysspredningen for at undgå diffraktion, kromatisk fejlbrydning og Fujis HT-EBC belægning dæmper strølys og ghosting. Alt ifølge pressemeddelelsen.

Objektivet har manuel fokus og blændeåbning og skal være i butikkerne til sommer. Da skal også en firmware være klar til X-E1 og X-Pro1, som støtter det nye Fujinon XF55-200 mm f3.5-4.8R LM, hvilket er objektivets fulde navn.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend