Objektiv

Med en serie af fornemme og lysstærke optikker svarer Sony igen mod konkurrenterne.
Annonce
Annonce
forfatter

Sony er blevet kritiseret for at være for langsomme til at komme med objektiver til de mange systemkameraer i alfa-serien. Der har især været en udpræget mangel på lysstærke optikker og ditto zoomobjektiver til den stadige strøm af nye kameraer.

Med de tre nye G Master-objektiver prøver Sony til at svare på kritikken. Linserne er tilpasset Sonys fuldformat-systemkameraer, men de kan også bruges på andre Sony-kameraer med APC-format – dvs. mindre billedsensorer.

De to zoomobjektiver, FE 24-70 mm F2.8, FE 70-200 mm f2.8 OSS (optisk billedstabilisering) og den lysestærke portrætlinse FE 85 mm F1.4 er velkomne tilføjelser til Sonys systemkameraer.

Foto: Sony
Foto: Sony

Den hvide FE 70-200 mm f2.8 er først tilgængelig i maj 2016. Den har to fokusgrupper med SSM-fokusmotorer for hurtig, lydløs fokusering, 11 blændelameller giver blødere defocus og overraskende kort mindste fokuseringsafstand på 100 cm.

Dansk pris er ikke kendt.

Foto: Sony
Foto: Sony

Den sorte G Master FE 24-70 mm f2.8 er allerede tilgængelig i marts, og har også SSM-fokusmotor, men ingen integreret billedstabilisator. Det har heller ikke den interessante portrætlinse FE 85 mm F1.4, som også er tilgængelig i marts.

Foto: Sony
Foto: Sony

En interessant detalje her er blænderingen med tredjedelstrin, og den samme 11-lamellers-blænde, der giver blødere defokusområde. En vigtig detalje – især på portrætter.

Alle objektiver er vejrtætte. Det samme er to nye telekonvertere, tilpasset FE 70-200 mm – SEL14TC og SEL20TC. En med 1,4 x og den anden med 2 x forstørrelse af brændvidde – og blænde. For eksempel bliver FE 70-200 mm f2.8 til en 140-400 F5.6 med 2x telekonverter påmonteret.

Foto: Sony
Foto: Sony

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.