Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony FE 24 mm F2.8 G, FE 40 mm F2.5 G og FE 50 mm F2.5 G

Faste brændvidder til fuldformat.

De har sandsynligvis set det samme som os. At der mangler små, overkommelige og relativt lysstærke objektiver til systemkameraerne i Alpha-serien. Det er f.eks. ikke særlig sandsynligt, at nogen køber en FE 35 mm F1.4 G Master til et Sony a7C eller et a7 III, da objektivet er enorm i forhold til kameraet – og i øvrigt koster kassen.

Men disse tre er perfekte til Sonys mindre, billigere full-frame-kameraer.

De tre objektiver er, i brændvidde-rækkefølge: FE 24 mm F2.8 G, FE 40 mm F2.5 G og FE 50 mm F2.5 G.

so2 so3 so4
<
>
FE 50 mm F2.5 G.

De er alle tre kun 45 x 64 mm store og vejer maksimalt 174 gram. Man kan indvende, at der hellere skulle have været en 28 mm eller en 35 mm end en 40 mm blandt de nye objektiver, men Sony har allerede den kompakte – og glimrende – FE 35 mm F1.8.

Trioen har Sonys to lineære fokusmotorer indeni, der flytter de få linse-elementer lynhurtigt, og der bruges asfæriske elementer i alle tre, mens 50 mm og 24 mm også har et ED-element.

Nærgrænsen er opgivet til 18 cm for 24 mm, 25 cm for 40 mm og 31 cm for 50 mm. Alle tre er vejrbestandige, har en filterfatning på 49 mm og leveres med modlysblænde.

Annonce

Prisen bliver 5.700 kroner for hvert af objektiverne.

Taget med Sony FE 40 mm F2.5.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Faste brændvidder til fuldformat.

Faste brændvidder til fuldformat.

Faste brændvidder til fuldformat.

Faste brændvidder til fuldformat.

Faste brændvidder til fuldformat.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.