Actionkamera

Ricoh har givet sit kompakte actionkamera 4K-video og vandtæthed til 20 meters dybde.
forfatter

Actionkameraer er blevet utrolig populære, og de sejeste medlemmer af actionfamilien er de kameraer, der er vandtætte og kan filme i 4K-opløsning.

Det gælder for eksempel Ricohs nye WG-M2. Det er vandtæt til 20 meter uden brug af undervandshus og filmer i 4K/30 fps med en billedvinkel på 204 grader. Der er en god del bredere end de 120-170 grader, som andre kameraer filmer med, og det betyder, at du får meget mere med på videoen. Selv om det i sagens natur er noget smallere end 360-graders video.

Foto: Ricoh
Foto: Ricoh

Kameraet er ikke kun vandtæt til 20 meter (IPX8 eller JISClass), det modstår også fald fra to meters højde og frostgrader ned til -10 ℃

En smart funktion er, at kameraet vibrerer som varsel ved start og stop, og man kan vende billedet sidelæns, op og ned, hvis man monterer det i usædvanlige vinkler.

Der er naturligvis indbygget Wi-Fi, og med Image Sync-app’en på mobilen kan man styre kameraets funktioner og optage. Vel at mærke, hvis det sker i Full HD eller HD. Livestreamingfunktionen virker ikke på 4K-video.

Ricoh WG-M2 er tilgængelig fra april til ca. 2.900 kroner.

Fakta:

  • 1,5″ LCD-skærm med 115.000 pixels.
  • Supervidvinkel (8MP) med 202-graders betragtningsvinkel.
  • Serieoptagelse med otte billeder i sekundet.
  • ISO-indstilling 200 til 6.400.
  • Indbygget hukommelse på 68 MB. Kan udvides med microSD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.