Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Olympus skruer bissen på

Aktive fotografer behøver et kamera, som tåler aktivt brug. Olympus TG-2 tåler mere end de fleste og lover desuden billedkvalitet.

Skrevet af / 09/01/2013 - 11:24
Olympus skruer bissen på

Olympus opfandt de sprøjt- og stødsikre kameraer, og nu kommer deres hidtil bedste kamera i klassen, solid og vandtæt.

Tough TG-2 erstatter TG-1, og er bedre på de fleste punkter.

Med en 12 megapixels billedsensor, og lysstærk 4 x zoomoptik på 25-100 mm med f2.0 som største blændeåbning, skal billedkvaliteten være bedre end normalt for denne type kamera. Som for øvrigt er vandtæt ned til 15 meter og har GPS, som logger hvor billederne er taget. Samt full HD-video.Kameraet, som også har en super resolution zoom op til 200 mm med digital zoom, er til salg i sort eller rød fra slutningen af januar til 3.490 kroner.

Lidt senere kommer to enklere modeller, TG-830 og TG-630, til henholdsvis 3.290 og 1.995 kroner, for de der ikke har brug for et kamera, som tåler 15 m dybde og så lysstærk optik.

Behøver man ikke et vandtæt kamera i det hele taget, kan den nye Stylus Traveller-serie fra Olympus passe godt. Topmodelen SH-50 er den mest interessante. Med 24 x zoom, fra 25 mm vidvinkel til 600 mm tele, rækker den over det meste. Her får man også full HD-video, trykfølsom skærm med udløserfunktion på skærmen og støtte for trådløse Flash Air hukommelseskort. Således at man kan overføre billeder direkte til en smartphone eller tablet.SH-50 har klassens mest rå billedstabilisator, som korrigerer for bevægelser i fem akser, mod to eller tre som normalt, og dermed skal sørge for flere skarpe billeder, selv på lange lukkertider.

Kameraet er i butikkerne fra marts til 2.195 kroner og får følge af to enklere udstyrede modeller kaldet SH-16 og SH-15 til henholdsvis 1.700 og 1.500 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top