TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Olympus skruer bissen på

Aktive fotografer behøver et kamera, som tåler aktivt brug. Olympus TG-2 tåler mere end de fleste og lover desuden billedkvalitet.

forfatter
Publiceret 09/01/2013 - 11:24

Olympus opfandt de sprøjt- og stødsikre kameraer, og nu kommer deres hidtil bedste kamera i klassen, solid og vandtæt.

Tough TG-2 erstatter TG-1, og er bedre på de fleste punkter.

Med en 12 megapixels billedsensor, og lysstærk 4 x zoomoptik på 25-100 mm med f2.0 som største blændeåbning, skal billedkvaliteten være bedre end normalt for denne type kamera. Som for øvrigt er vandtæt ned til 15 meter og har GPS, som logger hvor billederne er taget. Samt full HD-video.Kameraet, som også har en super resolution zoom op til 200 mm med digital zoom, er til salg i sort eller rød fra slutningen af januar til 3.490 kroner.

Lidt senere kommer to enklere modeller, TG-830 og TG-630, til henholdsvis 3.290 og 1.995 kroner, for de der ikke har brug for et kamera, som tåler 15 m dybde og så lysstærk optik.

Behøver man ikke et vandtæt kamera i det hele taget, kan den nye Stylus Traveller-serie fra Olympus passe godt. Topmodelen SH-50 er den mest interessante. Med 24 x zoom, fra 25 mm vidvinkel til 600 mm tele, rækker den over det meste. Her får man også full HD-video, trykfølsom skærm med udløserfunktion på skærmen og støtte for trådløse Flash Air hukommelseskort. Således at man kan overføre billeder direkte til en smartphone eller tablet.SH-50 har klassens mest rå billedstabilisator, som korrigerer for bevægelser i fem akser, mod to eller tre som normalt, og dermed skal sørge for flere skarpe billeder, selv på lange lukkertider.

Kameraet er i butikkerne fra marts til 2.195 kroner og får følge af to enklere udstyrede modeller kaldet SH-16 og SH-15 til henholdsvis 1.700 og 1.500 kroner.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend