BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Nikon Nikkor Z 14-24 mm f/2.8 S og 50 mm f/1.2

Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

Udvalget af objektiver til Nikons spejlløse full-frame-kameraer vokser, og nu udvides det med en ny vidvinkelzoom, Nikon Nikkor Z 14-24 mm f/2.8 S, og en meget lysstærk 50 mm f/1.2 S.

Læs også Det dyreste vi har testet Nikons ekstremt lysstærke 58 mm er det dyreste objektiv, vi har testet, og måske det allerbedste.

For at tage den sidste først, så er 50 mm f/1.2 S et relativt stort objektiv af en 50 mm at være. Det skyldes den særlige konstruktion, der er nødvendig for at opnå blænde f/1.2 som største åbning.

(Foto: Nikon)

Objektivet – der vejer 1090 gram og er 89,5 cm langt – har et OLED-display, som kan vise blænde eller afstand, og det vejrbestandige objektiv har antireflekterende nanokrystal- og ARNEO-belægninger samt tre asfæriske linse-elementer for optimal optisk ydelse.

(Foto: Nikon)

Vidvinkelzoomen 14-24 mm f/2.8 S er relativt kompakt for en så lysstærk zoom med så ekstrem brændvidde. Den har også et ret fladt frontelement, så den kan bruge 112 mm (!) filtre foran og ikke behøver en filterholder.

Læs også

Nikon Z7

Zoomen vejer moderate 650 gram og er 88,5 mm lang, og indeni har den antireflekterende nanokrystal- og ARNEO-belægninger. Den er ligeledes vejrbestandig, og ligesom på 50 mm f/1.2 S er der også her et OLED-display, som desuden kan vise brændvidde.

annonce
(Foto: Nikon)

De to Nikon Z-objektiver er i butikkerne i løbet af efteråret. 14-24 mm zoomen er prissat til 20.990 kroner og 50 mm f/1.2 til 18.495 kroner.

(Foto: Nikon)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Panasonic Lumix S5

  Vejl.pris 17990 kr Lumix S5 er Panasonics bedste allround-kamera

  Nikon Z5

  Vejl.pris 14690 kr Overkommelig indgangsbillet til full-frame

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.