TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nikon D5200 med 24 MP og Wi-Fi

Nikon giver D5100 en omfattende overhaling og lancerer et mere rå kamera i D5200, men alle fordelene fra forgængeren er bevaret.

forfatter
Publiceret 08/11/2012 - 02:29

Nikon D5200 er som forgængeren D5100 et relativt kompakt og let spejlreflekskamera. Godt egnet til nybegyndere og viderekomne, som har lyst til gode videomuligheder foruden en god billedkvalitet på stillbilleder.

Selve kamerahuset er næsten identisk med D5100, men D5200 er opgraderet på flere væsentlige områder. Billedsensoren er skiftet ud med en på hele 24,1 MP, skudhastigheden er øget til 5 billeder/s, og det har fået Nikons velprøvede 39-punkts autofokus med ni krydssensorer og 2016 segmenters RGB lysmåling fra det dyrere D7000.Kameraet har en sving- og vridbar 7,6 cm LCD-skærm med 921K pixels, lysfølsomheden kan udvides til 26.600 ISO, og det kan bruge Nikons WU-1a trådløse Wi-Fi adapter (ekstraudstyr), som gør det muligt at overføre billederne til en smartphone eller tablet. Og styre kameraet med pegefingeren på tabletten.

I D5200 er det muligt at optage i 1080p 30/25/24fps HD-video, med stereolyd, og der er desuden indgang for ekstern mikrofon.

Nikon D5200 leveres med 18-55 mm VR og vil koste 6.595 kroner, når det er tilgængeligt i butikkerne i løbet af december 2012, og man kan vælge mellem kamerahus i rødt, bronze eller sort.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend