Objektiver

Underligt, at ingen har tænkt på det før: Et makroobjektiv med indbygget LED-lys, som ikke koster alverden.
forfatter

Makrofotografering er fascinerende, men når man som fotograf kommer helt tæt på motivet, giver skyggen det en nuance, der ikke klæder billedet. Det er derfor, makrofotografer bruger lys eller flash-lamper til at lyse op, så skyggerne er væk. Men den slags er dyrt. En ringflash, som du fastgør på objektivet, er ikke billig.

Derfor er vi ret begejstrede for Canon smågeniale løsning på den nye EF-M 28 mm F3.5: En vidvinkel med makro-forhold på 1:1 og 1:2 i supermakro-indstilling. Det giver en mindste fokuseringsafstand på 15 cm, hvilket er mere end nok til at tage detaljerede billeder af urværk, smykker, små genstande og selvfølgelig insekter, blomster eller andre små levende eller statiske objekter.

Foto: Canon
Foto: Canon

De to lysdioder belyser dit motiv tilstrækkeligt til, at skyggerne forsvinder, og du slipper for at bøvle med separate lamper eller flash. Makroobjektivet er designet til Canons små spejlløse hybrid-kameraer i M-serien, men ikke til spejlrefleks.

Læs testen af Canons fine EOS M3 her.

Den effektive brændvidde svarer til 45 mm, hvilket giver meget mindre forvrængning og et mere ret perspektiv end 28 mm-vidvinkel. Objektivet benytter Canons støjsvage STM-fokusmotor, og hævdes at have op til 3,5-trins hybrid billedstabilisator. Det skulle gerne give skarpe billeder også ved længere lukkertider.

EF Canon-objektiv kommer i handelen i begyndelsen af juli, og prisen bliver 2.870 kr.

Foto: Canon
Foto: Canon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.