Search
Generic filters

Lynhurtigt fuldformat fra Sony

Hastighed, action og skarpere billeder er mantraet for Sony a99II, der fyrer løs med 12 billeder i sekundet i råformat og med fuld autofokus.

Sony har sagt det tidligere: De er fast besluttede på at holde liv i spejlreflekskameraerne, eller rettere i hybridkameraerne i alpha-serien, også kaldet SLT. Kameraerne a77II og A99, bruger nemlig spejle, men ikke på samme måde som normale spejlreflekskameraer.

Spejlet sidder nemlig fast skråt foran billedsensoren, og slipper tilstrækkeligt med lys igennem til, at det hele fungerer. Samtidig med, at lys reflekteres til en sensor, som viser billedet på skærmen eller i søgeren.

Men nok om det.

Lidt mindre og lettere, men meget hurtigere. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Lidt mindre og lettere, men meget hurtigere. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Sony a99II er et sådant kamera. Det adskiller sig fra de helt spejlløse Alpha-kameraer, som a7r II og A7 II. Men, som II’et angiver, er der tale om anden generation.

Kameraet er, ligesom sin forgænger A99, et fuldformat-kamera med 24 x 36 mm stor billedsensor, men II’eren er mindre, lettere og meget hurtigere.

Med SLT teknikken er næsten ingen mørklægning af søgeren ved fuld hastighed, 12 bps. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Med SLT teknikken er næsten ingen mørklægning af søgeren ved fuld hastighed, 12 bps. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Her kommer øvrigt spejlløsningen ind i billedet. Da spejlet er stationært, og ikke vipper op og ned, når kameraet eksponerer, er der mindre mekanisk forsinkelse, og kameraets skudtakt kan gøres højere.

I dette tilfælde har Sonys ingeniører formået at presse 12 billeder/s ud af et fuldformatkamera. Hastigheden er i sig selv ikke så opsigtsvækkende, men det er vel at mærke med en 42-megapixel stor billedsensor og integreret billedstabilisator.

annonce

Dette er ikke nogen lille bedrift, da mængden af data i 42 MP-billeder er ganske enorm, når cachen og processor skal sluge billeder i 12 bps-takt. Og det kræver selvfølgelig også et hurtigt hukommelseskort.

annonce
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Kameraet fokuserer også mellem hvert billede ved denne hastighed og bruger 399 fokuspunkter (79 af dem er krydssensorer) for at holde trit med bevægelserne i søgeren. Det gør a99II til et af de hurtigste fuldformat-kameraer på markedet, sammen med Nikon D5 og Canon EOS 1DX II.

Med én væsentlig forskel: Prisen forventes at blive omkring 28.000 kroner, næsten halvdelen af prisen for en D5.

En funktionshjul på siden giver hurtig adgang til nogle funktioner. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
En funktionshjul på siden giver hurtig adgang til udvalgte funktioner. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

4K-video er et must for sådan et kamera, og a99II har naturligvis omfattende videosupport.

Og det er uden såkaldt pixel binning, hvilket betyder, at kameraet bruger hele billedsensoren til optagelse, og skalerer videostrømmen ned til 8,3 MP 4K-opløsning.

annonce

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kend din type! Hvilket udstyr er uundværligt, når man flytter hjemmefra for at studere?
  Disneys nye streaming-tjeneste er på vej til Danmark. Her er, hvad du kan forvente.
  R6-serien lover endnu bedre lyd gennem 112 ændringer.
  Fra i dag kan du tegne abonnement på Disney+ Danmark.
  Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.
  Sværvægtere går sammen om bedre billyd.
  Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!
  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link