Nyhed

Luminar AI gør himlen mere dramatisk

Skal gøre det nemmere at få bedre billeder.
forfatter

I en opdatering til Luminar, AI Update 2, har folkene bag fotoredigeringsprogrammet forbedret muligheden for at redigere og erstatte himlen på billeder, tilføjet nye filtereffekter og forenklet arbejdsgangen.

Opdateringen – som er gratis for dem, der allerede har downloadet Luminar – gør det endnu nemmere at lave spektakulære billeder ud af ganske ordinære fotografier.

Sky AI er bl.a. brugt på billedet ovenfor og det nedenfor, og forskellen er til at tage og føle på. Læg mærke til, at vandet i højre side af billedet ovenfor også reflekterer den kunstige himmel, der er tilføjet.

En anden effekt er Relight Human, som også lægger farverne og lyset fra den tilføjede himmel på personer. Der findes et bredt udvalg af “himmeleffekter”, ligesom man kan lægge effekter, tekst, tekstur og meget andet i lag, og det er også muligt at lave eller købe færdige skabeloner, som kan bruges i softwaren.

De fleste nyere kameraer understøttes i denne opdatering. Fujifilm X-S10 (men ikke X-E4 og GFX100S), Nikon Z6 II og Z7 II understøttes, det samme gør Leica SL-1, M10-R og S3 samt Sony a7C og a7S II, men ikke a1 (endnu).

Luminar finder du her, og en licens til to maskiner koster 99 euro.

6 billedbehandlingsprogrammer Vores guide til billedbehandlingsprogrammer gør det let at få flottere billeder.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.