Optik

Hvis man kigger godt efter, kan man se det lille objektiv, der kan snart kan findes på Leica-kameraer.
forfatter

Den lille lækre Leica Summaron-M 28 mm F5.6 bliver dog ikke hyldevare. Den sælges kun på bestilling. Den kompakte vidvinkel er en moderne udgave af en gammel 28 mm fra 1955. Det startede med skruefatning, men den nye udgave er tilpasset moderne Leica M-kameraer som Leica M 240.

Objektivet er ikke særskilt lysstærkt. Blænde 5.6 må siges at være moderat, men det har gjort det muligt at skabe et objektiv, der kun stikker to cm ud fra kamerahuset.

Foto: Leica
Foto: Leica

Leica siger, at det optiske design og den mekaniske konstruktion er identisk med forgængeren. Den har seks linseelementer i fire grupper. Det har også 6-bit kodning og forbedret form på låseknappen til fokusringen, og diameteren på blænderingen og overfladen på indstillingsringene er ændret.

Der medfølger også en solblænde i klassisk stil, lavet af massivt messing. Også objektivdækslerne er lavet af metal.

Foto: Leica
Foto: Leica

Objektivet er designet til reportage og gadefotografering, hvor der er brug for stor skarphedsdybde og diskretion, og man skal kun låse fokus på den ønskede hyperfokalafstand og knipse løs uden at tænke på at fokusere først.

Summaron-M 28 mm F5.6 ASPH, solgt via udvalgte forhandlere til ca. 17.600 kroner . Hvis du ønsker at købe en, skal du forudbetale 10% af købsprisen ved bestilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.