Nyhed

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.
forfatter

Mens resten af kameraproducenterne træder ind på det spejlløse marked, glimrer Pentax ved deres fravær. De har ikke lanceret et nyt systemkamera siden K-1 Mark II, som kom for et år siden. Et aldeles glimrende kamera med meget høj billedkvalitet, men ikke med alverdens forbedringer i forhold til originalen fra 2016.

Men Pentax-ejerne har det med at være trofaste, og de har selvfølgelig brug for objektiver.

De sidste to år har Pentax udsendt lige så mange nye objektiver, men nu kommer der to til.

Pentax FA 35 mm F2

(Foto: Pentax)

Det ene af de to er en kompakt 35 mm vidvinkel, der både kan bruges med Pentax’ full-frame spejlreflekskameraer og APS-C-kameraer.

Med lysstyrke f/2.0, mekanisk blændering og en nærgrænse på 30 cm er det et meget anvendeligt og kompakt objektiv. Det vejer kun 193 gram og er bygget op med hybrid-asfæriske linseelementer og flerlags HD-belægning (High Definition antirefleksbehandling).

Det skal sikre jævn skarphed ud i kanterne og reducere risikoen for reflekser og sløring. Frontelementet er SP-behandlet (Super Protect) og afviser vand og fedtpletter.

HD Pentax FA 35 mm F2 kommer til salg i slutningen af februar til ca. 3.600 kroner.

Pentax DA ★ 11-18 mm F2.8 ED DC AW

(Foto: Pentax)

Det andet objektiv er en lysstærk vidvinkelzoom til kameraer med APS-C-format, og brændvidden svarer til 17-27,5 mm på full-frame.

Her er nærgrænsen også 30 cm, og zoomen burde være velegnet til landskabs-, gade- og reportagefotografering.

Den har også vejrbeskyttelse, en såkaldt clutch switch for hurtigt skift mellem auto- og manuel fokus samt ni afrundede blændelameller for blødere bokeh (tegning af uskarphed), mens samme flerlags HD-belægning skal bevare kontrasten og bidrage til mere korrekt farvegengivelse.

Også her er frontelementet SP-behandlet med vandafvisende overflade.

HD Pentax DA ★ 11-18 mm F2.8 ED DC AW kommer til salg fra slutningen af februar til ca. 12.500 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.