Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

DJI FPV: First-person view drone

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

De små, fikse droner med kamera er et fint supplement til et kamera i tasken og kan give billederne et perspektiv, som man ikke så let får, når man står med fødderne solidt plantet på terra firma.

Desuden er de meget nemme at flyve. Efter lidt grundlæggende træning – og ikke mindst en gennemgang af reglerne for droneflyvning – er man klar til at filme og fotografere fra oven.

Men med denne drone stiller det sig anderledes. DJI’s nye FPV (First Person View) er et helt andet dyr.

Den flyves ikke ulig en DJI Mavic 2 og har et 12 megapixel kamera indbygget, som kan filme i 4K 60 fps, men i stedet for at have mobilen som visuelt hjælpemiddel bruger man DJI’s FPV Goggles V2, som giver first-person view.

Så føles det som at sidde i cockpittet, mens man styrer dronen, enten med fjernbetjeningen og dens to joysticks eller den håndholdte motion controller, der opfører sig mere som styrepinden på et jagerfly.

Annonce

Det er muligt at koble op til otte par briller til én drone, så man får følelsen af at være medpassager. Det kan være en heftig oplevelse, for selv om DJI FPV har GPS og sensorer til at forhindre, at man crasher, kan den flyve op til 140 km/t i en afstand af op til 10 km, og det kan være både fedt og skræmmende at “være om bord”, selv for en erfaren dronepilot.

DJI-dronen er til salg nu fra 5.600 kroner – eller 10.500 kroner for hele sættet på billedet nedenfor med FPV Goggles V2, Remote Controller 2, ekstra rotorblade, kabler, oplader og batterier.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.