TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

DJI FPV: First-person view drone

DJI FPV kan flyve 140 km/t. Hvis du tør.

forfatter
Publiceret 08/03/2021 - 08:52

De små, fikse droner med kamera er et fint supplement til et kamera i tasken og kan give billederne et perspektiv, som man ikke så let får, når man står med fødderne solidt plantet på terra firma.

Desuden er de meget nemme at flyve. Efter lidt grundlæggende træning – og ikke mindst en gennemgang af reglerne for droneflyvning – er man klar til at filme og fotografere fra oven.

Men med denne drone stiller det sig anderledes. DJI’s nye FPV (First Person View) er et helt andet dyr.

Den flyves ikke ulig en DJI Mavic 2 og har et 12 megapixel kamera indbygget, som kan filme i 4K 60 fps, men i stedet for at have mobilen som visuelt hjælpemiddel bruger man DJI’s FPV Goggles V2, som giver first-person view.

Så føles det som at sidde i cockpittet, mens man styrer dronen, enten med fjernbetjeningen og dens to joysticks eller den håndholdte motion controller, der opfører sig mere som styrepinden på et jagerfly.

Det er muligt at koble op til otte par briller til én drone, så man får følelsen af at være medpassager. Det kan være en heftig oplevelse, for selv om DJI FPV har GPS og sensorer til at forhindre, at man crasher, kan den flyve op til 140 km/t i en afstand af op til 10 km, og det kan være både fedt og skræmmende at “være om bord”, selv for en erfaren dronepilot.

DJI-dronen er til salg nu fra 5.600 kroner – eller 10.500 kroner for hele sættet på billedet nedenfor med FPV Goggles V2, Remote Controller 2, ekstra rotorblade, kabler, oplader og batterier.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend