TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Canons mindste systemkamera

EOS M10 optager ikke meget mere plads i lommen end et almindeligt kompaktkamera.

Det kommende EOS M10 er en mindre og lettere udgave af EOS M3, som vi for nylig testede. Kameraet er også lidt simplere med færre controllere og en 18 MP-billedsensor bag en ny Canon-zoom, kaldet EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM.

Zoomen kan trækkes sammen som et teleskop, hvilket gør kameraet endnu mere kompakt.

EOS-M3-WHT-EF-M15-45STM-TOP
Foto: Canon

Kameraet har Canons Hybrid CMOS AF II fokussystem med 49 fokuspunkter fordelt over en stor del af billedfladen og 180-graders vipbar touchscreen.

Creative Assist kaldes en ny funktion, som Canon har tilføjet til EOS M10, som skulle gøre det lettere for nybegyndere at sætte sig ind i kameraets funktioner.

EOS-M10-WHT-EF-M15-45STM-FRT-Face-Jacket-EH28-FJ-RASPBERRY
Foto: Canon

Kameraet fås i sort eller hvid, og kan også udstyres med tasker, etuier og tilbehør såsom Canon EF-M-objektiver. For eksempel 55-200 mm telezoomen på billedet nedenfor.

Pris og tilgængelighed kender vi endnu ikke.

EOS-M10-BK-EF-M55-200STM-FSL
Foto: Canon

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.