Search
Generic filters

Canon EOS C70 får 4K 120 fps og RF-fatning

Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

Man kan se på EOS C70, at det er i familie med Canons nye R-serie af spejlløse full-frame-kameraer. Men udløserknappen mangler på C70. Den er erstattet af en rød start/stop-knap, som tydeligt indikerer, at det er et rent videokamera. Det kan faktisk slet ikke tage stillbilleder, men man kan vælge billeder ud fra videostrømmen med en opløsning på 8,8 megapixel.

(Foto: Canon)

Videokameraet har samme bajonetfatning som R-kameraerne og kan bruge alle RF-objektiverne – med autofokus og det hele. Kameraet er relativt kompakt og mangler en søger, men har drejelig touch-skærm.

Det har også en Cinema 4K DCI-billedsensor i Super 35-format med 17:9 billedformat, og så forstår man, at det er APS-C-format, vi taler om her, og ikke full-frame.

(Foto: Canon)

C70 har også Canons Dual Pixel-autofokus, som efter vores erfaring fungerer upåklageligt ved video-optagelse. Desuden har det Dual Gain Output, som øger det dynamiske omfang i op til 4K 60 fps opløsning ved at læse informationen fra pixels med to forskellige gain-niveauer, og Canon hævder, at det kan give et dynamikomfang på over 16 trin. Varmen holdes i skak med intern blæserkøling.

Kameraet kan optage video i 2K med 120 eller 180 fps, det har intern lagring af 10 bit 4:2:2 Long GOP-optagelser på SD-kort, og det understøtter All-Intra, Intra-Frame, XF-AVC og h.265 video-codecs. Desuden kan det optage video i portrætformat.

(Foto: Canon)

Der er ingen mekanisk billedstabilisering her. I stedet anvender kameraet elektronisk stabilisering på optagelser, hvilket giver en lille 1,2x beskæring.

C70 har også 10 trins ND-filter i valgbare trin samt C-Log2/C-Log3, PQ og HLG gamma, der giver højere dynamisk omfang – HDR. Det har 13 programmérbare knapper, to kortpladser og to Mini XLR-stik til mikrofoner, og det bruger Canons videobatterier, placeret på ydersiden af kameraet.

(Foto: Canon)

Man kan bruge Canons enorme udvalg af EF-objektiver til C70 med en Canon Mount Adapter ved navn EF-EOS R, som har 0,71x beskæring og fungerer som en speed booster, hvor objektivets brændviddevinkel bevares – og hvor blændeskalaen forskydes til fordel for et trin bedre lysstyrke.

Canon EOS C70 er prissat til 42.500 kroner, og adapteren EF-EOS R 0.71X til 4.900 kroner. Begge bliver tilgængelige til november.

(Foto: Canon)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lækkede billeder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
  Gamle planer er fundet frem af skuffen og bliver nu støvet af i en teaser på Twitter.
  Når du skal kunne se forskel på et dådyr og et rådyr, har du brug for kikkert med zoom.
  Fujifilm X-S10 stjæler fra deres bedste og sænker prisen.
  Bluetooth-system til film og musik på computeren
  Romantik på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
  Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800 mm zoom i lommen.
  Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgreb.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.