TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bluetooth-kamera fra Nikon

Med lav pris og enkel betjening er D3400 Nikons nye nybegynderkamera.

forfatter
Publiceret 18/08/2016 - 11:48

Lad os bare få overstået det kedelige først: Nikon D3400 har en 24,2-megapixel billedsensor koblet til en EXPEED 4-processor, og Nikon hævder, at batteriets levetid giver op til 1.200 billeder på en opladning.

Skudtakten opgives til respektable fem billeder i sekundet, og maksimal ISO-følsomhed er 25.600. Prisen? Ca. 4.000 kroner for kameraet alene, og ca. 4.700 kroner med en 18-55 mm zoom.

Ingen 4K video forresten, men kun HD-video, og kameraet mangler en mikrofonindgang, hvilket begrænser anvendeligheden af videooptagelse en del.

Kameraet har heller ikke Wi-Fi, men bruger Bluetooth til at overføre billeder til Nikons Snapbridge-tjeneste. Det er faktisk en lille fordel, da Bluetooth altid kan være tændt, og gør det lettere at overføre billeder trådløst.

Læs testen af Nikon D3300 her

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Kameraet er designet til at være nemt at bruge, og Nikon har indbygget en guidefunktion, der fører den uerfarne gennem alle funktioner på en kortfattet og pedagogisk måde. Kun få knapper, men til gengæld store drejeknapper gør kameraet overskueligt og let at betjene, og Nikon vil naturligvis hævde, at D3400 tager “imponerende’ billeder” i svagt lys.

Om det holder, får tiden vise, men ud fra vores tidligere erfaringer med Nikons billigste kameraer forventer vi, at billedkvaliteten ikke giver anledning til kritik, men snarere vil være mere end god nok.

Læs testen af Nikon D5500 her

For de, der allerede er bidt af foto, og søger efter et teleobjektiv, kommer der også to nye telezooms.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Den ene har fået det mundrette navn AF P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3 G ED VR, og den anden AF P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3 G ED.

Forvirret? Også vi! Men forklaringen ligger i navnet. VR udgave har indbygget optisk billedstabilisator, der hjælper dig med at få skarpe billeder ved langsommere lukkertider, og ekstrem tele.

De har begge en ny pulsmotor, der skal give glattere og hurtigere autofokus – og på videooptagelser kan man fokusereuden at få motorstøj på optagelserne.

Ligesom D3400 kommer optikkerne i butikkerne fra 15. september. Prisen bliver henholdsvis ca. 3.000 kroner og ca. 3.350 for VR-versionen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend