Search
Generic filters

Bluetooth-kamera fra Nikon

Med lav pris og enkel betjening er D3400 Nikons nye nybegynderkamera.

Lad os bare få overstået det kedelige først: Nikon D3400 har en 24,2-megapixel billedsensor koblet til en EXPEED 4-processor, og Nikon hævder, at batteriets levetid giver op til 1.200 billeder på en opladning.

Skudtakten opgives til respektable fem billeder i sekundet, og maksimal ISO-følsomhed er 25.600. Prisen? Ca. 4.000 kroner for kameraet alene, og ca. 4.700 kroner med en 18-55 mm zoom.

Ingen 4K video forresten, men kun HD-video, og kameraet mangler en mikrofonindgang, hvilket begrænser anvendeligheden af videooptagelse en del.

Kameraet har heller ikke Wi-Fi, men bruger Bluetooth til at overføre billeder til Nikons Snapbridge-tjeneste. Det er faktisk en lille fordel, da Bluetooth altid kan være tændt, og gør det lettere at overføre billeder trådløst.

Læs testen af Nikon D3300 her

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Kameraet er designet til at være nemt at bruge, og Nikon har indbygget en guidefunktion, der fører den uerfarne gennem alle funktioner på en kortfattet og pedagogisk måde. Kun få knapper, men til gengæld store drejeknapper gør kameraet overskueligt og let at betjene, og Nikon vil naturligvis hævde, at D3400 tager “imponerende’ billeder” i svagt lys.

Om det holder, får tiden vise, men ud fra vores tidligere erfaringer med Nikons billigste kameraer forventer vi, at billedkvaliteten ikke giver anledning til kritik, men snarere vil være mere end god nok.

Læs testen af Nikon D5500 her

For de, der allerede er bidt af foto, og søger efter et teleobjektiv, kommer der også to nye telezooms.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Den ene har fået det mundrette navn AF P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3 G ED VR, og den anden AF P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3 G ED.

Forvirret? Også vi! Men forklaringen ligger i navnet. VR udgave har indbygget optisk billedstabilisator, der hjælper dig med at få skarpe billeder ved langsommere lukkertider, og ekstrem tele.

De har begge en ny pulsmotor, der skal give glattere og hurtigere autofokus – og på videooptagelser kan man fokusereuden at få motorstøj på optagelserne.

Ligesom D3400 kommer optikkerne i butikkerne fra 15. september. Prisen bliver henholdsvis ca. 3.000 kroner og ca. 3.350 for VR-versionen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.