Systemkamera

For mange, der ønsker bedre billeder, er svaret et spejlrefleks - som Canon EOS 1300D.
forfatter

Selv de billigste spejlreflekskameraer er i stand til at give finere billeder end en mobil. Noget vi fik bekræftet i vores test af Canons billigste SLR, EOS 1200D to år siden.

Nu kommer efterfølgeren, EOS 1300D, som er bygget over samme læst. Et lille og let kamera til under 4.000 kroner med en ledsagende zoom og med flere opgraderinger siden sidste gang.

Blandt andet er det blevet indbygget Wi-Fi til at overføre billeder til mobiltelefoner. Og en ny billedprocessor, der skal sikre en god farvemætning og kontrast, med minimal støj fra Canons 18-megapixel billedsensor.

Foto: Canon
Foto: Canon

Kameraet kan optage Full HD-video, og har en højtopløst 7,6 cm skærm, optisk søger, op til 12.800 ISO-følsomhed og moderat skudtakt på tre billeder/s.

EOS 1300D kan købes for 2.929 kroner for kamerahuset alene. Vores foretrukne valg er dog versionen med 18-55 mm IS, der har optisk billedstabilisering for skarpere billeder ved langsomme lukkertider. Det koster 3.759 kroner.

Foto: Canon
Foto: Canon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også