Objektiver

Tre af Leicas M-objektiver har fået en overhaling til det bedre - med blandt andet opdateret optisk design, der lover bedre billedkvalitet.
Annonce
Annonce
forfatter

Leica har siden 1954 lavet kameraer med M-bajonetfatning, og langsomt men sikkert er udvalget af optikker til M-kameraer steget. Nu kan man finde det meste, bortset fra ultra-vidvinkel til makro og teleobjektiver.

Med i sortimentet er de populære og alsidige 28- og 35-millimeter brændvidder, som er kompakte og lysstærke med silkeblød manuel fokus og en byggekvalitet, du stort set kun finder hos Leica og Zeiss.

Det er disse optikker, som Leica har opdateret med bedre optisk og mekanisk konstruktion. De nye udgaver af Summicron-M 35mm f2 ASPH, Leica Summicron-M 28mm f2 ASPH og Leica Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH har fået et optimeret optisk design og en mere robust linsekonstruktion.

De leveres også med rektangulær modlysblænde, mellemring og objektivdækslet i metal.

Summicron-M 35mm f2 ASPH på billedet herunder fås i sort og sølv. Den har 11 blændelameller, som giver en mere cirkulær blændeåbning for endnu blødere baggrunde.

Foto: Leica
Foto: Leica

Den endnu bredere Summicron-M 28mm f 2 ASPH er også opdateret med nyt optisk design og forbedret mekanisk design, ligesom den billigere Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH. Her skal et nyt asfærisk element give forbedret billedkvalitet.

De tre linser er naturligvis lavet i Tyskland, og her er priserne:

Summicron-M 28mm f2 ASPH kommer til salg fra slutningen af ​​januar til ca. 31.500 kroner, Elmarit-M 28mm F2.8 ASPH kan også købes fra slutningen af ​​januar, men til ca. 17.500 kroner.

Summicron-M 35mm f2 ASPH er til salg fra februar til ca. 23.500 kroner i sort og 25.500 kroner til sølvudgaven.

Foto: Leica
Foto: Leica

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.