Nyhed

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.
forfatter

Olympus er blandt de bedste til objektiver, og deres zooms er rigtig gode. F.eks. er den kompakte 12-40 mm blandt de bedste normalzooms, vi har testet. Telezoomen 40-150 mm er både kompakt, let og i topklasse rent optisk, og den meget anvendelige 12-100 mm er så god, at den vandt prisen som Årets Bedste Objektiv i 2017.

Det står tilbage at se, hvor god den nye M.Zuiko Digital ED 12-200 mm med lysstyrke f/3.5-6.3 egentlig er.

(Foto: Olympus)

Den kompakte zoom svarer til 24-400 mm, hvilket giver hele 16,6x zoom og gør den særlig velegnet som rejseobjektiv.

Objektivet er faktisk støv- og vejrbeskyttet, selv om det ikke tilhører Olympus’ Pro-serie. Det mangler optisk billedstabilisering, men Olympus-kameraernes indbyggede stabilisering vejer til en vis grad op for dette.

(Foto: Olympus)

Autofokus er Olympus’ MSC (Movie and Still Compatible), som er mere støjsvag og gør objektivet velegnet til video-optagelse.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.