Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

15 kamerakup til jul

Glad giver eller begejstret modtager? Her er 15 bud på bedste kamerakøb til jul.

Skrevet af / 02/12/2015 - 08:00
15 kamerakup til jul

Kameraer er populære julegaver. Men det er ikke let at bestemme sig for, hvilket man skal vælge, hvad enten man er på gaveindkøb eller i gang med at skrive ønskeseddel.

For at gøre det lettere for dig, har vi samlet 15 kameraer, der alle er gode tilbud. Alt fra simple allevejrskameraer til avancerede systemekameraer.

Et allevejrskamera er perfekt til at have med sig uanset vejret. Det kan modstå en masse, og giver ikke op, selv om det lægges i blød i regn eller sne. Og så tager det bedre billeder end mobilen.

For dem, der kan lide at have kontrollen, har vi inkluderet mere avancerede kompaktkameraer, og for dem, der stiller høje krav til billedkvaliteten, har vi selvfølgelig systemetkameraer med på listen.

Med et systemkamera får man ikke blot bedre billedkvalitet, men også udskiftelige objektiver, så man for eksempel kan bruge en telezoom til at komme tættere på motivet eller en vidvinkel til at fange hele landskabet.

I videoen herunder forklarer vores norske chefredaktør om de forskellige kameratyper:

NB: Alle oplyste priser er aktuelle markedspriser pr. december 2015.

Følg linkene at læse de enkelte tests.

Vejrtætte kameraer

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

1.875 kr: Nikon Coolpix AW130 – dykning til 30 meter.
Højdepunkter: GPS, Wi-Fi, 7 billeder / s, 30 m dybde, 2,1 m fald, -10 grader

Det kompakte Nikon-kamera kan du tage med ned til 30 meters dybde. Kameraet er lynhurtig og nemt at bruge, og er perfekt til aktive mennesker, der skal have et kamera, der kan modstå en hård behandling. AW130 har en udmærket vidvinkelzoom fra 24 mm til 105 mm brændvidde, indbygget GPS og højde- og dybdemålet. AW120 har også wi-fi for at trådløs billeddeling med smartphones, og det har en banke-på-funktion, der gør det muligt at vælge indstilling ved at banke let på kameraet eller ryste det.

Læs testen

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

2.700 kr: Olympus Tough TG-4 – Det barske!
Højdepunkter: GPS, Wi-Fi, 15 m dybde, 2,1 m fald, -10 grader, 100 kg tryk

Aktive fotografer, der opholder sig lige meget på land og i vandet, bør tage et kig på Olympus hårdeste allevejrskamera. Det kan dykke ned til 15 meter og har wi-fi til fjernstyring af kameraet og trådløs overførsel af billeder, GPS-logning med højde, dybde og barometer. Og bruger du undervandshuset, kan kameraet tages med ned på 45 meters dybde. Det kan også gemme billeder som raw-filer til udskrivning senere, og har bedre manuel eksponeringskontrol end Nikon AW130.

Læs testen

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

2.245 kr: Ricoh WG-5 GPS – Panserkameraet
Højdepunkter: GPS, 14 m dybde, 2,2 m fald, -10 grader, 100 kg tryk

Ricoh-kamera er (næsten) hårdere end et pengeskab, og leverer meget fin billedkvalitet i godt lys. Det fås i flere farver og har en unik funktion med små LED-lys omkring linsen, som oplyser motivet. Det er praktisk, når du tager makrobilleder. Kameraet har også en dybdemåler, der viser, hvor langt du er nede, og det ligger godt i hånden, selv med handsker på.

Læs testen

Avancerede kompaktkameraer

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

5.475 kr: Leica D-Lux – Luksuskameraet
Højdepunkter: 2.8 Mp elektronisk søger, wifi, 11 billeder/s, 4K video, blitzsko, 1/16.000 lukkertid

Leicakameraet adskiller sig fra almindelige kompaktkameraer ved, at det har 4K-video, et knivskarpt og lysstærkt objektiv med blændering og en stor elektronisk søger, der gør det til en fest at fotografere med. Der findes også i sølv i en Panasonic-udgave, kaldet Lumix LX100. Dette er det kamera, man bør have, hvis man ønsker egenskaberne fra et systemkamera, men ikke behøver udskifteligt objektiv. Leicaversionen kommer med Adobe Lightroom software, og der er en bred vifte af tilbehør til det. En af de bedste kompaktkameraer lige nu.

Læs testen her (LX100)

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

9.595 kr: Fujifilm X100T – Retrokamera
Højdepunkter: Hybrid AF, 2,35 Mp hybridsøger, 6 billeder/s, 1080p/60 HD-video, ND-filter

Med fræk billedkvalitet, en stor hybridsøger, lynhurtig reaktion og autofokus er X100T en af ​​de bedste kompakte kameraer en ivrig fotograf kan finde i dagens marked. Den har fast 35 mm f2-objektiv, men kan bruge adaptere med konvertere, som giver bredere vidvinkel eller kortere brændvidde. Fuji-kameraet er perfekt egnet til de viderekomne, der ønsker fuld kontrol over eksponering og udsnit.

Læs testen

Systemkameraer

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

4.950 kr: Sony A6000 – Vellykket snapshotkamera
Højdepunkter: Vippedisplay, wifi, NFC, 11 billeder/s, hybrid AF

Sonys lille a6000 er et fuldblods-systemkamera. Med indbygget søger og god ergonomi er det så brugervenligt, at alle kan få gode billeder med det. Det har klassens overlegent bedste autofokus, der sikrer skarpe billeder hver gang, høj skudtakt og upåklagelig billedkvalitet. Sony A6000 er et pletskud af et kamera. Et perfekt supplement til mobilkameraet.

Læs testen

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

5.500 kr: Fujifilm X-T10 – Meget mindre, men lige så god
Højdepunkter: wifi, NFC, 8 billeder/s, 1/32.000s lukkertid, hybrid AF

Med det samme billedkvalitet som topmodellen er Fujfilms lille X-T10 blevet et attraktivt systemkamera. Den unikke billedsensor giver en skarphed, der ikke findes i andre 16 Mp-kameraer og med analoge kontroller, indbygget elektronisk søger og et fristende objektivudvalg er Fujifilm X-T10 en farlig kompetent udfordrer til de langt dyrere spejlreflekskameraer.

Læs testen

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

4.400 kr: Panasonic Lumix GM5 – Minikameraet
Højdepunkter: Wifi, 16 Mp, hybridsøger, 1/16.000s lukkertid, 1080/50p/28M HD-video, touchskærm

Det lille Panasonic-kamera er faktisk et systemkamera. Med indbygget søger, touchskærm og udskiftelige objektiver er stadig et fuldblodskamera, men et, der kan ligge i din lomme. Billedkvaliteten står ikke tilbage for andre systemkameraer eller spejlreflekskameraer i denne prisklasse, og det passer meget godt til begyndere.

Læs testen

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

3.200 kr: Olympus PEN E-PL7 – Modekameraet
Højdepunkter: Wifi, Live Guide, 1080/30p HD-video, touchskærm

Det ikke ofte, at stil og billedkvalitet går hånd i hånd i samme grad som på Olympus slanke Pen-kamera. Begyndere kan fryde sig over Live Guide, som gør det let at lave indstillinger med fingeren på toucskærmen, og se resultatet direkte. Med 14 effektfiltre kan du få Instagram-effekter på billeder, som kan sendes trådløst til din mobiltelefon.

Læs mere her (norsk)

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

7.500 kr: Pentax K-3 II – Frostsikkert og barskt 
Højdepunkter: GPS, 8,3 billeder/s, pixelshift, billedstabilisator, vejrtæt, dobbelt hukommelseskort

Pentax K-3 II er måske markedets billigste prof-kamera. Det er også usædvanligt solidt bygget med vejrtætninger og store knapper og drejeknapper, der kan betjenes selv med handsker på. Kameraet har også noget, der kaldes Pixel Shift, der øger farvedybden på billeder, for dem, der har brug for det. Men billedkvaliteten er høj både med og uden, og tåler sammenligning med meget dyrere spejlreflekskameraer.

Læs mere her

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

9.600 kr: Olympus OM-D E-M1 – Opgraderet favorit
Højdepunkter: Trådløst net, NFC, vipbar touchskærm, billedstabilisering, vejrtæt, hybrid autofokus, 10 bps

At inkludere et to år gammelt kamera kan virke mærkeligt, men en omfattende softwareopdatering for nylig har gjort Olympus’ kamera endnu bedre. Nu kan det optage tidsintervaller i 4K-opløsning, der kombinerer digital og fysisk billedstabilisering på video, og sammenflette makrobilleder med fokusstabling, og meget, meget mere. Det har gjort Olympus’ flagskib endnu bedre.

Læs mere her

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

9.900 kr: Panasonic Lumix GX8 – 4K-video og stillbilleder
Højdepunkter: Wifi, NFC, 10 billeder/s, 1/16.000s lukker, fireaksers bildestabilisator, touchskærm, 4K/25 fps-video, vejrtæt

Med ægte 4K-video er GX8 kameraet for dem, der elsker at fotografere. Med en ny billedsensor er også stillbilledkvaliteten sikret. Ikke kun touchskærmen kan vippes, men også den store elektroniske søger. Både amatører og professionelle vil føle sig hjemme her. Et lille tip: Du kan også vælge stillbilleder ud fra 4K-video.

Læs mere her

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

11.700 kr: Canon EOS 7D Mark II – Lynhurtigt actionkamera
Højdepunkter: GPS, 10 billeder/s, 1/8000s lukker måling, hybrid autofokus, to kortpladser, 1090 billeders buffer på jpeg

Når man skal fotografere hurtigt bevægende motiver, giver de fleste kameraer op. Men ikke dette Canon-kamera, som er hurtigt nok til at fange ørnens flugt, der fokuserer på en roterende 1080 i halfpipen og fryse øjeblikket på fodboldbanen. Det er lige velegnet til action og dagligdagsbilleder og leverer naturligvis høj billedkvalitet med fremragende skarphed i alle situationer.

Læs mere her

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

12.500 kr: Sony A7 II – Kompakt fuldformatkamera
Højdepunkter: wifi, NFC, 5 billeder/s, 5-aksers billedstabilisering, hybrid autofokus, 2,36 Mp EVF

Store billedsensorer fanger mere lys, og det mærkes på billedkvaliteten hos ​​Sony A7 II, som i øvrigt er meget lille og let af et fuldformatkamera til at være. Det er ikke så hurtigt som Canon-kameraet, men det på den anden side heller ikke et actionkamera. Trods lynhurtig autofokus og god billedstabilisering. Det er nærmere et kamera for de mest kræsne, som kræver høj billedkvalitet frem for hastighed.

Læs mere her

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

13.700 kr: Nikon D750 – Hurtigt fuldformatkamera
Højdepunkter: Wifi, 6,5 billeder/s, højlysprioriteret lysmåling, elektronisk blændekontrol på video, 1230 billeders batteritid, to kortpladser

Med forholdsvis god skudhastighed og hurtig autofokus er Nikon D750 noget så sjældent som et fuldformatkamera, der mestrer handling, uden at det koster 50.000 kr, som de hurtigste professionelle kameraer ellers har en tendens til at gøre. I kraft af Nikons store udvalg af optikker kan D750 bruges til alt, hvor som helst og når som helst. Billedkvaliteten? Absolut topklasse, selvfølgelig.

Læs mere her

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top