Nyhed

Vikings: Valhalla spinoff-serie kommer på Netflix

Netflix fortsætter den populære serie efter finalesæsonen.
Vikings:Valhalla
forfatter

History Channels populære tv-serie om vikingen Regnar Lodbrog og hans slægt er forbi. 6. og sidste sæson er netop blevet frigivet og kan ses både på History Channel, Amazon Prime og andre steder, afhængigt af hvor man befinder sig henne i verden.

I Danmark har vi kunnet se Vikings på HBO Nordic, hvor den indtog førstepladsen blandt de 10 mest sete serier i 2020. Derfor er der nok mange, som vil glæde sig over nyheden om, at vikingeserien alligevel ikke er helt slut. En ny spinoff-serie ved navn Vikings: Valhalla er nemlig på vej til Netflix.

Den oprindelige skaber står bag Vikings: Valhalla

Det er skaberen af den originale Vikings-serie, Michael Hirst, der får lov til at fortsætte sit univers i nye rammer hos Netflix.

“I am beyond excited that we are announcing the continuation of our Vikings saga. I know that the millions of our fans across the globe will be thrilled by the belief being shown in our show by MGM and Netflix. Jeb Stuart, a truly wonderful writer, will bring new story-lines and a powerful visceral vision to stories about some of the most famous Vikings known to history,” siger den begejstrede Michael Hirst om den nye spinoff-serie.

Vikings, 4. sæson Efter at have stået i skyggen af Game of Thrones gennem længere tid har producenterne af Vikings gjort en indsats for at få serien mere frem i lyset. Fjerde sæson viser, at de mener det alvorligt, og at den fortjener mere opmærksomhed.

Her er de medvirkende

Vikings: Valhalla begynder i det tidlige 11. århundrede og skildrer de legendariske eventyr om nogle af de mest berømte vikinger nogensinde – Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir, Harald Hårderåde og den normanniske konge Vilhelm Erobreren. Disse mænd og kvinder går forrest, idet de kæmper for overlevelse i den foranderlige og konstant udviklende verden, skriver Netflix i en pressemeddelelse, hvor de første medvirkende i serien bliver navngivet.

Det drejer sig bl.a. om:

SAM CORLETT som LEIF ERIKSON (LEIF DEN LYKKELIGE)
Leif er grønlænder, opvokset i udkanten af den kendte verden og kommer fra en fast sammentømret familie, der er gennemsyret af den gamle hedenske tro. Som frygtløs sømand og fysisk hårdfør er Leif vores indgang til en vikingeverden i voldsom forandring.

FRIDA GUSTAVSSON som FREYDIS EIRIKSDOTTIR
Freydis, der er ekstremt hedensk, fyrig og enerådig, bærer en urokkelig tro på de ”gamle guder”. Hun kommer – ligesom sin bror, Leif – til Kattegat som en outsider, men bliver en inspiration for dem, der er tilhængere af de gamle traditioner.

LEO SUTER som HARALD SIGURDSSON HÅRDERÅDE
Harald er født ind i vikingeadlen og er en af de sidste af vikingernes såkaldte ”bersærkere”. Fordi han er flot, ambitiøs og karismatisk, er han i stand til at forene både kristne og tilhængere af Odin.

BRADLEY FREEGARD som KNUD DEN STORE
Kongen af Danmark. En vis, kløgtig og hensynsløs vikingeleder, der holder sine venner tæt og sine fjender tættere. Hans ambitioner vil forme historiens gang i det 11. århundrede og gøre ham til en definerende figur i vikingetiden.

JÓHANNES JÓHANNESSON som OLAV HARALDSSON (OLAV DEN HELLIGE)
Olav er Haralds ældre halvbror. Han er ambitiøs og fysisk kæmpestor; han er en barsk og nådesløs viking. Olav er en kristen af Det Gamle Testamente.

LAURA BERLIN som EMMA AF NORMANDIET
Den unge, ambitiøse Emma af Normandiet er fra det normanniske hof og af vikingeblod. Politisk kløgtig og en af de rigeste kvinder i Europa.

DAVID OAKES som EARL GODWIN (GODWIN AF WESSEX)
Den ultimative overlever. Hovedrådgiver for Kongen af England. Han er født i den politiske udkant og kommer langt med sine snedige metoder.

CAROLINE HENDERSON som HÅKON JARL
Som en storslået kriger og tolerant leder regerer Håkon Kattekat med rolig hånd. Selvom hun er hedensk, har hun formået at holde Kattegat åben for alle trosretninger i en udfordrende tid. Hun bliver en stærk mentor for Freydis, der drages af hendes visdom.

Vikings: Valhalla produceres af MGM Television og får premiere eksklusivt på Netflix. Jeb Stuart, Michael Hirst, Morgan O’Sullivan, James Flynn, Sherry Marsh, Alan Gasmer, Sheila Hockin og John Weber er executive producere. Stuart er også showrunner og forfatter. Instruktører inkluderer Niels Arden Oplev, Stephen St. Leger og Hannah Quinn. Vanessa Alexander, Declan Croghan og Eoin McNamee slutter sig til Stuart som forfattere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.