TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her er de mest sete serier på HBO Nordic i 2020

Ud over Vikings er også Westworld og The Undoing blandt årets mest populære serier på streaming-tjenesten.

forfatter
Publiceret 08/12/2020 - 14:33

Serieåret på HBO Nordic startede med nye episoder af fan-favoritten Vikings, med danske Marco Ilsø og Alex Høgh Andersen. Den 30. december i år ruller den definitivt sidste sæson af den populære saga over skærmen, og alle episoder af finalesæsonen frigives på premieredagen.

2020 var heller ikke mange dage gammelt, da serieversionen af Stephen Kings uhyggelig roman The Outsider havde premiere. Serien fandt hurtigt et stort publikum og blev en af årets mest sete.

Læs også Snart kan du få mange flere film HBO Max skal erstatte HBO Nordic i løbet af 2021 og vil bl.a. byde på premierer på en række storfilm.

I løbet af foråret blev verden vendt på hovedet pga. Covid-19-pandemien, og under forårsmånederne ramte en lang række titler HBO Nordic, bl.a. de helt nye serier Perry Mason, The Plot Against America, I May Destroy You, Mrs. America og I Know This Much Is True. De fik følgeskab af en række tilbagevendende publikumfavoritter: Westworld, Killing Eve og Billions.

The Undoing med Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollerne er instrueret af danske Susanne Bier. (Foto: Niko Tavernise/HBO)

Over sommeren fik det anmelderroste horrordrama Lovecraft Country premiere, og i det tidlige efterår seriedebuterede Call Me By Your Name-instruktøren Luca Guadagnino med coming-of-age-dramaet We Are Who We Are.

I det sene efterår var der endelig premiere på den stjernespækkede miniserie The Undoing instrueret af Susanne Bier. Serien fik den bedste danske åbning for en ny serie i HBO Nordics historie.

Efteråret bød også på anden sæson af den anmelderroste fantasy-serie His Dark Materials, og så var der premiere på den svenske dramaserie Beartown, baseret på Fredrik Backmans internationale bestseller.

Succession med bl.a. Brian Cox i hovedrollen løb med hovedprisen som bedste dramaserie ved årets Emmy-uddeling. (Foto: Peter Kramer/HBO)

Ved årets Emmy-uddeling løb Succession med hovedprisen for bedste dramaserie og inkasserede i alt syv priser. Den serie, der fik allerflest priser blandt samtlige af de nominerede, var HBO’s miniserie Watchmen, der vandt intet mindre end 11 Emmy-statuetter.

Den samlede top 10 over de mest sete serier i 2020 på HBO Nordic finder du her:*

1: Vikings
2: Westworld
3: Chernobyl
4: The Outsider
5: The Undoing
6: Game of Thrones
7: Killing Eve
8: His Dark Materials
9: Euphoria
10: Beartown

* Listen er baseret på data indsamlet fra 1. januar til 30. november, så titler som f.eks. The Undoing og Beartown, der begge havde premiere i det sene efterår, har haft væsentlig kortere tid på tjenesten end serier, der har ligget der det meste af året.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend