Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Vikings, 4. sæson

Velproducerede vikinger

Efter at have stået i skyggen af Game of Thrones gennem længere tid har producenterne af Vikings gjort en indsats for at få serien mere frem i lyset. 4. sæson viser, at de mener det alvorligt, og at den fortjener mere opmærksomhed.

Skrevet af / 12/04/2016 - 12:07
Vikings, 4. sæson
Lorentz Celo

Den nye sæson samler tråden op, hvor 3. sæson slap, med masser af tempo og intensitet. Denne gang er Norden, Wessex og Paris centrum for nye magtkampe og blodige slag. Vi bliver også introduceret for en række nye personer, der skaber yderligere problemer for seriens hovedperson, Ragnar Lothbrok (Fimmel).

Desuden møder vi Floki (Skarsgård) igen, som må betale dyrt for fortidens synder, Bjorn Ironside (Ludwig) tager ud i naturen for at finde sig selv (han laver en lille Revenant), og Rollo (Standen) får lidt at slås med i Frankrig.

Sammenligning med megasuccesen Game of Thrones ligger lige for. Begge serier er “historiske” kostumedramaer med en solid dosis vold og sex, og henvender sig til samme publikum. Vikings er havnet lidt i skyggen af GoT, men får gjort effektivt opmærksom på sig selv med den nye sæson.

Serien har stadig et lidt sæbeopera-agtigt præg, men imponerer med både en stærk produktion (som følge af et større budget), bedre personudvikling og en klarere narrativ form. Samlet set god underholdning for dem, der har smag for genren. Fire stjerner. (Anmeldelsen er baseret på sæsonens tre første episoder ud af 20 (!)).

Vikings, sesong 4_2 Vikings, sesong 4_3 Vikings, sesong 4_5 Vikings, sesong 4_6
<
>
(Foto: HBO)

4. sæson af Vikings kan streames på HBO Nordic nu med et nyt afsnit hver uge, og den tekniske gengivelse af både lyd og billede er virkelig god.

Karakter
Vikings, 4. sæson

Fakta:

  • Release: 18. februar 2016
  • Instruktion: Ciaran Donnelly m.fl.
  • Med: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Alyssa Sutherland
  • Genre: Drama
  • Land: Irland/Canada
  • År: 2016
  • Tid: Ca. 15 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top