TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Vanvittig ny film med innovativ finansieringsmodel

Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.

forfatter
Publiceret 01/08/2022 - 14:29

Den 8. december får den schweiziske horrorkomedie Mad Heidi digital verdenspremiere.

Producenterne kalder filmen for det første eksempel på Swissploitation, hvilket er en reference til de populære, men ekstremt voldelige og platte amerikanske exploitation- og blaxploitationfilm fra 70’erne.

Og der er vist ingen tvivl om, at Mad Heidi skal ses som en hyldest til B-filmgenrens mest blodige udgydelser.

Filmens handling tager udgangspunkt i en dystopisk fremtid, hvor Schweiz har udviklet sig til et fascistisk diktatur, der styres med ondskabsfuld og hård hånd af en oste-tyran, mens uskyldige Hedi forsøger at leve et frit og uskyldigt liv i de schweiziske alper beskyttet af sin bedstefar.

MADHEIDI Promo AliceLucy Teaser
Hovedrollen som Mad Heidi spilles af unge Alice Lucy. (Foto: Swissploitation Films LLC)

Det varer dog ikke længe, før Heidis frihedstrang bringer hende i karambolage med diktatorens soldater, og den glade, uskyldige pige udvikler sig til en røvsparkende frihedskæmper, som kaster sig ud i kampen for at befri Schweiz fra oste-diktaturet.

Bag filmen står bl.a. finske Tero Kaukomaa, som nogen måske kender som producenten bag en anden kultfilmklassiker, nemlig Iron Sky (2012) og Iron Sky: The Coming Race (2019).

Han er blandt hovedkræfterne bag Mad Heidis unikke finansieringsmodel, hvormed filmskaberne har haft held til at indsamle USD 2 mio. til produktionen af filmen.

Udover at dette er sket ved hjælp af producenternes egen webside – altså udenom sædvanlige crowdfundingplatforme, men med brug af blockchainteknologi for at garantere bidragsydernes penge – så får alle investorer direkte del i overskuddet, når filmen har fået premiere.

MadHeidi poster
(Foto: Swissploitation Films LLC)

Dette sker den 24. november, hvor Mad Heidi vil kunne ses i udvalgte biografer i Frankrig, Schweiz og Tyskland. Derefter får filmen digital premiere på madheidi.com den 8. december.

 

Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøger at puste nyt liv i klassikeren fra 1980'erne.
Kommer allerede i december! SkyShowtime offentliggør i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie får premiere 5. januar 2023 Serien er på seks afsnit, og blandt de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Følg Lyd & Billede