TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

The Gilded Age: Nyt storslået kostumedrama

Skaberne af Downton Abbey satser på ny succes med amerikansk kostumedrama.

forfatter
Publiceret 13/01/2022 - 14:17

Kan du ikke få nok af overdådige kostumedramaer, der foregår i “uskyldens tid”? Så har HBO Max en godbid i vente til netop dig.

Sidst på måneden kommer skaberen af den ærkebritiske seersucces Downton Abbey, Julian Fellowes, med et nyt kostumedrama, denne gang sat til “the Gilded Age” i 1880’ernes New York.

The Gilded Age har premiere på HBO Max den 25. januar.

Den periode i amerikansk historie, der kaldes the Gilded Age (“den forgyldte tid”), var præget af konflikter mellem gamle og nye levemåder og af omfattende økonomiske forandringer, hvor enorme formuer blev tjent og tabt. Den nye HBO-serie foregår i 1882 på netop denne baggrund.

Læs også Det kåde borgerskab Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“Den unge Marian Brook (Jacobson) flytter fra det landlige Pennsylvania til New York City efter sin fars død for at bo sammen med sine velhavende, konservative tanter Agnes van Rhijn (Baranski) og Ada Brook (Nixon). Ledsaget af Peggy Scott (Benton), en håbefuld forfatter, der søger en ny start, bliver Marian utilsigtet viklet ind i en social krig mellem den ene af tanterne, der står fast på de gamle dyder, og deres utrolig velhavende naboer, den nådesløse jernbaneentreprenør George Russell (Spector) og hans ambitiøse kone, Bertha (Coon). Marian befinder sig i en verden på kanten til den moderne tidsalder, men vil hun indordne sig samfundets allerede etablerede regler, eller vælger hun at gå sin egen vej?”

(Foto: HBO Max)

De bærende roller spilles af Cynthia Nixon (And Just Like That…), Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel og Jack Gilpin.

Derudover er bl.a. Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald og Jeanne Tripplehorn at finde på rollelisten.

(Foto: HBO Max)

The Gilded Age er instrueret af Michael Engler, og Gareth Neame er producer. Manuskriptet er skrevet af serieskaber Julian Fellowes sammen med Sonja Warfield. 1. sæson vil bestå af ni afsnit a 60 minutter.

Lyd & Billede kommer så snart som muligt med en anmeldelse af serien! Følg med i næste uge.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Svensk storfilm! Tom Wlaschiha (fra ”Game of Thrones”) vil kunne opleves i den nye Hallström-film på Viaplay.
Ufuldendt alien-fjolleri Der var en tid, hvor Netflix åbnede tegnebogen – og deres enorme abonnentbase – for enhver håbefuld filmnørd. Den tid er nok forbi.
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend