TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

The Gilded Age: Nyt storslået kostumedrama

Skaberne af Downton Abbey satser på ny succes med amerikansk kostumedrama.

forfatter
Publiceret 13/01/2022 - 14:17

Kan du ikke få nok af overdådige kostumedramaer, der foregår i “uskyldens tid”? Så har HBO Max en godbid i vente til netop dig.

Sidst på måneden kommer skaberen af den ærkebritiske seersucces Downton Abbey, Julian Fellowes, med et nyt kostumedrama, denne gang sat til “the Gilded Age” i 1880’ernes New York.

The Gilded Age har premiere på HBO Max den 25. januar.

Den periode i amerikansk historie, der kaldes the Gilded Age (“den forgyldte tid”), var præget af konflikter mellem gamle og nye levemåder og af omfattende økonomiske forandringer, hvor enorme formuer blev tjent og tabt. Den nye HBO-serie foregår i 1882 på netop denne baggrund.

Læs også Det kåde borgerskab Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“Den unge Marian Brook (Jacobson) flytter fra det landlige Pennsylvania til New York City efter sin fars død for at bo sammen med sine velhavende, konservative tanter Agnes van Rhijn (Baranski) og Ada Brook (Nixon). Ledsaget af Peggy Scott (Benton), en håbefuld forfatter, der søger en ny start, bliver Marian utilsigtet viklet ind i en social krig mellem den ene af tanterne, der står fast på de gamle dyder, og deres utrolig velhavende naboer, den nådesløse jernbaneentreprenør George Russell (Spector) og hans ambitiøse kone, Bertha (Coon). Marian befinder sig i en verden på kanten til den moderne tidsalder, men vil hun indordne sig samfundets allerede etablerede regler, eller vælger hun at gå sin egen vej?”

(Foto: HBO Max)

De bærende roller spilles af Cynthia Nixon (And Just Like That…), Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel og Jack Gilpin.

Derudover er bl.a. Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald og Jeanne Tripplehorn at finde på rollelisten.

(Foto: HBO Max)

The Gilded Age er instrueret af Michael Engler, og Gareth Neame er producer. Manuskriptet er skrevet af serieskaber Julian Fellowes sammen med Sonja Warfield. 1. sæson vil bestå af ni afsnit a 60 minutter.

Lyd & Billede kommer så snart som muligt med en anmeldelse af serien! Følg med i næste uge.

Annonce
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

Ny dansk Netflix-serie får premiere 5. januar 2023 Serien er på seks afsnit, og blandt de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har netop givet Mike White grønt lys til en tredje sæson af det dekadente rigmandsdrama.
Nyt fra Pixar! Kunstnerne hos Disney/Pixar er på trapperne med en ny animationsfilm. Nu er den første teaser frigivet.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Billede