Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sygeplejersken – dansk Netflix-thriller fra det virkelige liv

Netflix annoncerer premieredatoen for endnu en dansk originalserie.

Skrevet af / 11/03/2023 - 10:01
Sygeplejersken – dansk Netflix-thriller fra det virkelige liv

Streaminggiganten Netflix fortsætter med sin solide satsning på lokalproduceret nordisk indhold, såvel film som serier.

I løbet af foråret kommer bl.a. den nye danske thrillerserie Sygeplejersken.

Sygeplejersken (Foto: Netflix)

Sygeplejersken er en thriller, baseret på en virkelig drabssag, og den har Josephine Park og Fanny L. Bernth i hovedrollerne. Serien er baseret på bogen Sygeplejersken af Politiken-journalisten Kristian Corfixen, som fortæller den sande historien om en dansk sygeplejerske, som i 2016 blev dømt for drabsforsøg på fire patienter på Nykøbing Falster Hospital.

Instruktøren er Kasper Barfoed, som desuden er medforfatter til manuskriptet sammen med Dorte W. Høgh.

The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse
<
>
Sygeplejersken (Foto: Netflix)

Med Sygeplejersken vender Josephine Park tilbage til sundhedsvæsenet, som hun også stiftede bekendtskab med i den humoristiske fertilitetsserie Skruk (Baby Fever) sidste sommer.

Læs også Det store sædtyveri Småfornøjelig og letfordøjelig romantisk komedie om barnløshed og den evige (håbløse) jagt på en livsledsager.

Fra pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

I ‘Sygeplejersken’ bliver vi ført ind bag murene på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor alle kender hinanden, og hvor der sjældent er udskiftning i personalet. Vi følger Pernille Kurzmann i de første dage af hendes nye job som sygeplejerske. Hun bliver hurtigt venner med den meget charmerende og karismatiske sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, der i første omgang virker til at være noget helt særligt, elsket af alle, utrolig dygtig til sit arbejde og altid først på pletten i en nødsituation. Men som dagene går, og Pernille bliver mere fortrolig med sin nye arbejdsplads, begynder hun langsomt at se, at der måske er mere til Christina end ved første øjekast. Hun beslutter, at hun ikke kan lukke øjnene for det, der sker foran hende, og hun sætter sig for at afdække sandheden.

En tidlig morgen i marts 2015 får dansk politi en opringning fra en sygeplejersken (Kurzmann) ved Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker en nær kollega (Christina Hansen) for bevidst at myrde patienter og frygter, at det lige er sket igen. Snart udspiller der sig en drabssag, som aldrig er set før i dansk retshistorie. Flere medarbejdere fortæller politiet, at de også har mistanke om, at sygeplejersken har forgiftet patienter, og nogle siger endda, at de har haft mistanken i flere år. Men hvorfor har ingen reageret før? Og hvor er beviserne?

Handlingen er ikke helt ulig en lignende sand rædselshistorie fra det norske sundhedsvæsen, kendt som Nesset-sagen, hvor sygeplejersken Arnfinn Nesset angiveligt tog livet af op mod 183 (!) patienter. Han blev dømt for 22 drab i 1983.

Sygeplejersken (Foto: Netflix)

Producenterne bag serien er de samme, som stod bag den fremragende serie Kastanjemanden (2021).

Læs også Tag dig i agt for Kastanjemanden! Danskerne viser nok en gang, hvorfor de er førende inden for krimigenren i Norden.

Udover Louise Park ser vi i ledende roller Fanny L. Bernth (Det er så yndigt), Amalie Lindegård (Skruk) og Dick Kaysø (Krummerne).

Sygeplejersken (engelsk titel: The Nurse) får global Netflix-premiere den 27. april.

Nu er den første trailer her:

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top