Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Streamingpremiere for The Little Mermaid på Disney+

Nu kan du snart streame Disneys biografsucces i din egen stue.

Skrevet af / 11/08/2023 - 21:37
Streamingpremiere for The Little Mermaid på Disney+

Den 26. maj i år kom Walt Disney med endnu en live-action spillefilmproduktion baseret på deres omfattende animationsarkiv.

Det var en af underholdningsgigantens største tegnefilmsklassikere, Den Lille Havfrue, der fik sin “nyindspilning” med rigtige skuespillere – baseret på H.C. Andersens eventyr.

Remaket blev en betydelig succes i biograferne; nu er det snart tid til streamingpremiere på Disney+.

 

Allerede længe før den første trailer blev frigivet, skabte filmen røre blandt de forskellige brugere på nettet og de sociale medier, hvor nogle gav deres vrede over en sort (!) hovedrolleindehaver frit løb (Halle Bailey), og hæftede et “woke!”-label på nyindspilningen.

Hovedrollen har vi absolut intet at udsætte på, og efter at have set filmen kan vi konkludere, at denne live-action film står stærkt på egne ben, tilføjer noget nyt til historien (og er en smule “moderniseret”), og genskaber de gode minder fra tegnefilmen.

Læs også Puster nyt, magisk liv i eventyret Disney er begyndt at filmatisere deres største animationssucceser, og live-versionen af Askepot er et pletskud af en eventyrfilm.

En af de ting, den originale tegnefilm virkelig formåede, var at visualisere havet, bølgerne og livet under vandet på en næsten magisk måde. Også på dette område er nyindspilningen vellykket, og de dejlige musiknumre sprudler stadig.

Den-lille-havfruen_2-989x1236 Den-lille-havfruen_3 Den-lille-havfruen_5-989x556 Den-lille-havfruen_6-989x411
<
>
Den lille havfrue (Foto: Walt Disney)

Filmen fra 1989 var en enorm succes for Disney, og markerede begyndelsen på selskabets anden tegnefilmsguldalder.

Spillefilmen er særdeles tro mod historien fra den originale tegnefilm.

Læs også Woke? Disney fortsætter sit hæsblæsende tempo med at skabe liveversioner af sine animationsklassikere – denne gang lykkes det fint.

Den Lille Havfrue fortæller historien om Ariel, en smuk og livlig ung havfrue med stor eventyrlyst. Ariel, den yngste af Kong Tritons døtre og den mest stædige, længes efter at lære mere om verden uden for havet, og da hun besøger overfladen, falder hun for den charmerende prins Eric. Havfruer har forbud mod at interagere med mennesker, men Ariel vælger at følge sit hjerte. Hun indgår en aftale med den onde havheks Ursula, der giver hende en chance for at opleve livet på land, men som til sidst sætter hendes liv – og hendes fars krone – i fare.

Den lille havfrue (Foto: Walt Disney)

Sangene i filmen indeholder musik af Oscar-vinderen Alan Menken (Skønheden og Udyret) og tekster af Howard Ashman, samt nye tekster af Lin-Manuel Miranda.

Udover Bailey ser vi Javier Bardem (Kong Triton), Melissa McCarthy (Ursula), Jonah Hauer-King (prins Eric), Daveed Diggs (Sebastian), Jacob Tremblay (Flounder), Awkwafina (Scuttle) og Simone Ashley (Indira) i ledende roller.

Instruktionen står Rob Marshall (Chicago, Into the Woods) for.

Den lille havfrue (Foto: Walt Disney)

Den Lille Havfrue får eksklusiv streamingpremiere på Disney+ den 6. september. Vi vender tilbage med en anmeldelse.

Læs også Skruer op for priserne på Disney+ Prischok! Nu bliver det dyrere at se dine Disney-favoritter.

PS! Disney+ abonnenter vil få adgang til særligt bonusindhold, herunder Javier Bardem (Kong Triton), der opfører sangen “Impossible Child” med musik af Alan Menken, samt et lille dybhavsdyk ned i “Passing the Dinglehopper” og “Under the Sea”.

Den lille havfrue (Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

Scroll to Top