Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Springsteen-filmen Letter to You kommer på Apple TV+

Den 23. oktober kommer der en ny musikalsk dokumentar fra New Jerseys store søn.

Skrevet af / 08/10/2020 - 21:40
Springsteen-filmen Letter to You kommer på Apple TV+

Om kun 15 dage, den 23. oktober, udgiver Bruce Springsteen sit 25. studiealbum, Letter to You, og samme dag er der premiere på en ny dokumentarfilm fra The Boss på Apple TV+.

Læs også Nyt Springsteen-album Ubekræftede rygter vil vide, at The Boss kommer med et nyt album den 23. oktober.

Indspilningen af Letter to You foregik i Springsteens hjemmestudie i Colts Neck, New Jersey, i november sidste år. På kun fem dage indspillede rocklegenden og hans E Street Band hele albummet – live. Med i studiet var filminstruktøren Thom Zimny og hans kamerahold, der dokumenterede hele processen.

Bruce Springsteen. (Foto: Danny Clinch)

Zimny har arbejdet tæt sammen med Bruce Springsteen i årevis og har bl.a. instrueret Wings for Wheels: The Making of ‘Born to Run’, Hunter of Invisible Game, den Emmy-vindende Springsteen på Broadway og sidste års Western Stars.

Læs også The Boss’ personlige og selvudleverende triumf Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

I den halvanden time lange intime dokumentar kommer vi bag kulisserne og får et indblik i Springsteens kreative proces, ligesom flere af sangene fra albummet bliver fremført i deres helhed – live i studiet.

Bruce Springsteen og The E Street Band i hans hjemmestudie, november 2019. (Foto: Danny Clinch)

Filmen er krydret med arkivoptagelser fra The Boss’ næsten 50 år lange samarbejde med The E Street Band samt anekdoter fra Springsteen selv om musikken, livet og venskabet og sammenholdet mellem ham og hans “blodsbrødre”.

… the film is a tribute to the E Street Band, to rock music itself and to the role it has played in Springsteen’s life.

I filmen Bruce Springsteen’s Letter to You sætter Springsteen det nye album i sammenhæng med hele sin studiekarriere og sit musikalske liv, og dermed lægger filmen sig i forlængelse af den biografiske trilogi Born to Run, Springsteen on Broadway og Western Stars.

Springsteen underskrev i sin tid en lukrativ kontrakt med Netflix om Springsteen on Broadway, men denne gang er det altså Apple, der har trukket det længste strå.

Fans kan på forhånd tilføje Letter to You i Apple Music her og få en underretning, når albummet kommer.

For to uger siden udsendte Springsteen i øvrigt den anden single fra det kommende album, nummeret “Ghosts”:

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

Premiere i dag!

And the Oscar goes to ...

Nu er traileren her!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top