Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Skønheden og Udyret som TV-serie

En af Disneys største tegnefilmsklassikere bliver til en TV-serie – nu som musical.

Skrevet af / 16/06/2021 - 17:16
Skønheden og Udyret som TV-serie

Skønheden og Udyret (eng. Beauty and the Beast) fra 1991 betragtes som en af de store juveler i det righoldige Disney-katalog og højdepunktet af den nye guldalder for tegnefilm af spillefilmslængde fra underholdningsgiganten.

Filmen var den første tegnefilm nogensinde, der blev nomineret til en Oscar for årets bedste film.

I år er det 30 år siden, klassikeren havde premiere, og i dag annoncerer streaming-tjenesten Disney+, at der kommer en TV-serie (endda som musical!) baseret på romanen og filmen. Serien bliver en prequel til handlingen i filmen.

Luke Evans gentager rollen som Gaston i TV-serien Beauty and the Beast. (Foto: Walt Disney)

I 2017 lancerede Disney en live action-film, som i alt væsentligt var en ren kopi af tegnefilmen (med nogle nye sangnumre lagt til). Hovedrollen som Belle blev elegant varetaget af Emma Watson, mens rollen som landsbyens selvfede, glatte ål Gaston blev spillet af Luke Evans.

I den kommende TV-serie vil Evans igen gestalte rollen som Gaston. Også Josh Gad, der spillede Gastons håndlanger LeFou, gentager succesen i serien, som bliver en miniserie på otte episoder.

Josh Gad gentager rollen som LeFou i TV-serien Beauty and the Beast. (Foto: Walt Disney)

Ny på rollelisten er Briana Middleton (artikelbilledet) som LeFous halvsøster, Tilly. Serieskabere er Edward Kitsis og Adam Horowitz, mens Liesl Tommy instruerer.

I pressemeddelelsen siger Michael Paull, der er præsident for Disney+:

For three decades, this tale as old as time has inspired generations of fans around the world. We can’t wait to welcome our guests back to the magical and musical world of ‘Beauty and the Beast’ for an all new chapter with LeFou, Gaston, and a fantastic new cast of characters.

Plottet er centreret omkring Tilly, der pludselig får en stor overraskelse fra fortiden og derefter begiver sig ud på en eventyrlig rejse sammen med Gaston og LeFou. Disney lover romantik, komik og eventyr samt spænding, når nye fjender dukker op.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Alan Menken har igen sat sig bag klaveret for at komponere et iørefaldende soundtrack til serien.

Det er på nuværende tidspunkt ikke klart, hvornår TV-serien får premiere, men Disney oplyser, at produktionen starter næste forår.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top