TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Se traileren til Ragnarok

Den 31. januar kommer jætterne til en skærm nær dig.

forfatter
Publiceret 22/11/2019 - 14:47

Netflix har udsendt den første teaser til Ragnarok, deres første norske originalserie, og bekræfter, at serien lanceres globalt på Netflix den 31. januar 2020.

Ragnarok er en serie i seks dele af den prisvindende danske manuskriptforfatter m.m. Adam Price og produceres af det danske selskab SAM Productions.

Ordet ‘ragnarok’ stammer fra den nordiske mytologi og beskriver verdens ende – noget, der burde være godt materiale til en TV-serie!

https://youtu.be/IgIA4AedwV4

Ragnarok er et opvækstdrama, der bygger på en ny, overraskende indgang til den nordiske mytologi. Serien foregår i den lille fiktive by Edda i den storslåede norske natur – især omkring byens gymnasium. Den må i øvrigt ikke forveksles med den norske spillefilm Ragnarok fra 2013.

Historien handler om indbyggerne i Edda, der måske ikke er helt, hvad de udgiver sig for. Sammen med indbyggerne oplever vi en verden i drastisk forandring: Smeltende poler, varme vintre og voldsom nedbør. Nogle ville nok hævde, at vi nærmer os et nyt Ragnarok, medmindre nogen griber ind i tide …

blank
(Foto: Netflix)

På rollelisten finder vi David Stakston (David), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa), Herman Tømmeraas (Fjor), Emma Bones (Gry), Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson.

“Det er med stor glæde, vi bidrager til at skabe denne nye norske Netflix-serie. Vi tror, at Norden har en særlig stemme, når det gælder historiefortælling, og det vil vi gerne bevise gennem denne serie i stort format, som er skrevet af et nordisk team af manuskriptforfattere fra Norge, Sverige og Danmark,” siger Adam Price, skaberen af Ragnarok. Han fortsætter:

“Serien handler grundlæggende om, at ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden i stigende grad er nødt til at møde klimaudfordringen, som de senere år har budt på store forandringer. Polerne smelter med en fart, som ingen havde forudset. Vi gennemgår længere tørkeperioder. Vintrene er for varme, samtidig med at vi oftere oplever perioder med voldsom kulde. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden ændrer sig, og man kan hævde, at vi er på vej mod et nyt Ragnarok. Hvis ikke nogen griber ind i tide …”

r8 r7 r6 r5 r4 r3
<
>
(Foto: Netflix)

At Ragnarok er den første norske originalserie fra Netflix, er dog en sandhed med modifikationer. Allerede i 2012 lancerede Netflix i samarbejde med NRK TV-serien Lilyhammer med Little Steven i hovedrollen som amerikansk mafiaboss under vidnebeskyttelse i en lille norsk by.

blank
(Foto: Netflix)

“Vi er spændt på at introducere vores nye Netflix Original fra Norge og formidle historien om den nordiske mytologi i en moderne kontekst. Adam Price er en meget talentfuld historiefortæller, og vi ser frem til at dele hans fantastiske arbejde med Netflix-medlemmer over hele verden,” siger Kelly Luegenbiehl, der er vicepræsident for internationalt indhold hos Netflix.

Adam Price er serieskaber, hovedforfatter og producent på Ragnarok. Han arbejder bl.a. sammen med den norske producent og manuskriptforfatter Simen Alsvik (Lilyhammer, Neste sommer) og de danske producenter Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia) og Stine Meldgaard Madsen. Den norske producentforening har i øvrigt været ude og kritisere Netflix for, at en norsk serie produceres af et dansk produktionsselskab.

blank
(Foto: Netflix)

Lyd & Billede krydser fingre og håber på en bedre oplevelse end den begrædelige britisk/norske Netflix-serie The Innocents.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
blank
Alle de nye streaming-titler, oktober Disse serier og film kan du streame i oktober - og nu får vi et gensyn med herligt outrerede Tanya McQuoid!
Baldwin indgår forlig Knapt et år efter skudskandalen i Texas er sagen nu afsluttet.
Men Black Panther var ikke død! Eller? Marvel puster nyt liv i Black Panther-franchisen.
blank
Groft udnyttet? Sværter instruktør Andrew Dominik alle tiders mest berømte sexbombe på det groveste?
Seneste nyt fra Montana! Kevin Costner & Co. sadler hestene op til en ny omgang cowboy-intriger.
Jærven lever igen! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 genopstår helten med de knivskarpe kløer i Deadpool 3.
Følg Lyd & Billede