TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Se traileren til I lyst og død

Den 15. oktober er der premiere på en ny, norsk mørk komedie på Netflix.

forfatter
Publiceret 08/10/2021 - 10:22

Den norske kultinstruktør Tommy Wirkola, der står bag film som Kill Buljo, Død sne og Hansel & Gretel: Witch Hunters, har sikret sig global distribution af sin seneste auteurfilm, I lyst og død (norsk: I onde dager).

I sin syvende spillefilm har Wirkola fået et fremragende hold af skandinaviske skuespillere med. Hovedrollerne spilles af Aksel Hennie (Max Manus) og Noomi Rapace (Mænd der hader kvinder), mens Atle Antonsen, Christian Rubeck og André Eriksen beklæder birollerne i denne lettere absurde, mørke thriller-komedie.

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) har mistet den kærlighed, der førte dem sammen. Nu kæmper de for at opretholde både deres ægteskab og deres ambitioner. Lars’ karriere som instruktør er endt med sæbeoperaer, og Lisa har ikke haft en rolle årevis. Lars føler sig ignoreret, har økonomiske problemer og har mistanke om utroskab. Lisa synes, at Lars er en forkælet, selvcentreret kujon.

Læs også Sort norsk humor Du behøver ikke at være fan af vampyrserier for at finde den sorte humor i Post Mortem dødhyggelig!

Intet i deres liv blev, som de havde troet – mindst af alt ægteskabet. En weekendtur til familiens hytte i skoven ser ud til at tilbyde dem begge en mulighed for at slippe af med den anden. Permanent. Men ikke engang dét går efter planen. Turen byder på flere overraskelser og uforudsete hændelser, end de kunne have forestillet sig.”

I onde dager_4 I onde dager_3 I onde dager_7
<
>
(Foto: Netflix)

Det resignerede ægtepar planlægger begge at slå deres bedre halvdel ihjel, men der opstår selvfølgelig komplikationer. Ikke mindst da Atle Antonsen og hans undslupne fængselskammerater kommer i vejen/skudlinjen.

(Foto: Netflix)

Forvent masser af tegneserievold a la Tarantino, groft sprog og overdreven, eksplicit splatter – med andre ord: Wirkola i vanlig stil. Helt sikkert en film, der vil appellere meget til nogle, men slet ikke til alle.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

I lyst og død får premiere på Netflix den 15. oktober.

(Foto: Netflix)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Svensk storfilm! Tom Wlaschiha (fra ”Game of Thrones”) vil kunne opleves i den nye Hallström-film på Viaplay.
Ufuldendt alien-fjolleri Der var en tid, hvor Netflix åbnede tegnebogen – og deres enorme abonnentbase – for enhver håbefuld filmnørd. Den tid er nok forbi.
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend