Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Se traileren til Black Panther – Wakanda Forever

Marvel puster nyt liv i Black Panther-franchisen.

Skrevet af / 05/10/2022 - 10:31
Se traileren til Black Panther – Wakanda Forever

En af de virkelig store Marvel-succeser (kom som en Dark Horse) blev Black Panther-filmen med fortræffelige Chadwick Boseman i hovedrollen.

Filmen havde premiere i 2018 og tog biograferne med storm verden over. Allerede foråret 2019 begyndte Disney/Marvel planlægningen af en opfølger – men så kom chokmeldingen!

For to år siden måtte den da 43-årige Boseman give tabt i kampen mod kræften.

Læs også Black Panther har hvæsset kløerne for sidste gang Den amerikanske skuespiller Chadwick Boseman (43) gik bort fredag.

Boseman (1977-2020) spillede med i hele 43 film og serier i sin karriere, som startede med TV-serien All My Children i 2003. Han fik sit store kommercielle gennembrud som superhelten med politisk brod i Black Panther (2018); en karakter (T’Challa/Black Panther) han spillede i Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Men Marvel kunne åbenbart ikke give slip på sin succesformel; ej heller ville de erstatte Boseman i hovedrollen.

Den 9. november får opfølgerfilmen, Black Panther: Wakanda Forever, biografpremiere, og nu har Marvel frigivet den første trailer til den kommende storfilm:

Ifølge pressemeldingen kan vi vente os en actionfyldt film, som tager os med tilbage til Wakanda, hvor Queen Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku, Okoye og Dora Milaje, med hjælp fra Nakia (Lupita Nyong’o) og Everett Ross (Martin Freeman), kæmper for at beskytte deres rige fra ydre magter efter King T’Challas død.

Så vidt vi er orienteret, vil Boseman ikke dukke op i filmen, hverken i tilbageblik eller digitalt genskabt.

Instruktøren er Ryan Coogler (som også står for manuset), og filmen er produceret af Kevin Feige. Filmen bliver den 30. (!) i MCU-serien, og den sidste i den såkaldte ‘fase fire’.

Læs også Superhelt med politisk brod Panteren viser kløer over for samfundets undertrykkelse i et visuelt festfyrværkeri af en film.
BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER
<
>
Black Panther - Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

I og med at det efterhånden kun er superheltefilm og remakes af gamle klassikere (à la Top Gun 2) som kan trække folk i biffen post corona, så lover den længe ventede lancering af denne film godt for en hårdt prøvet biografbranche.

NB! Bemærk, at Disney har valgt ikke at tilbyde Black Panther: Wakanda Forever som en Premier Access-film på Disney+; en forretningsmodel udviklet under coronapandemien, som skabte meget ballade blandt stjernerne, hvor ikke mindst Scarlett Johansson var langt fremme på banen.

Læs også Black Widow direkte til Disney+ Disney lancerer nu Marvel-storfilmen direkte på deres streaming-tjeneste.
Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Close your eyes!

Aflyst!

Fra Yellowstone til spionthriller!

Gensyn!

Sidste sæson!

Ny trailer om manden bag atombomben!

Scroll to Top