Nyhed

Se de første billeder fra House of the Dragon

HBO har nu frigivet de allerførste billeder fra den kommende Game of Thrones prequel-serie.
forfatter

Selvfølgelig måtte der spindes videre på Game of Thrones, den største seriesucces gennem tiderne. Game of Thrones er en af de mest populære serier nogensinde målt i antal seere – den sidste episode af sæson 8. var den mest sete episode af nogen HBO-serie nogensinde.

Det har længe været kendt, at HBO arbejder på prequel-serien House of the Dragon, men først nu får vi de første billeder fra optagelserne.

Sea Snake, House of the Dragon. (Foto: HBO)

House of the Dragon er baseret på George R.R. Martins bog Fire & Blood, der handler om Targaryen-familiens historie og finder sted omkring 300 år før begivenhederne i Game of Thrones.

Optagelserne til serien, der forventes at få premiere i løbet af 2022, er allerede begyndt.

Alicent og Otto Hightower, House of the Dragon. (Foto: HBO)

Blandt de medvirkende i House of the Dragon er:

Emma D’Arcy som prinsesse Rhaenyra Targaryen: Kongens førstefødte barn, af rent valyrisk blod og en dygtig dragerytter. Mange vil sige, at Rhaenyra blev født med alt … men hun blev ikke født som mand.

Matt Smith som prins Daemon Targaryen: Kong Viserys yngre bror og arving til tronen. Daemon har drageblod i årene og er en uforlignelig kriger og dragerytter. Men det siges, at når en Targaryen bliver født, kaster guderne en mønt op i luften …

Annonce

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon/The Sea Snake: Velaryon-familien har en valyrisk blodlinje, der går lige så langt tilbage som Targaryen-familien. Som “The Sea Snake” er Lord Corlys den største søfartseventyrer i Westeros’ historie, og han har opbygget en mægtig familie – rigere end Lannister-familien – som ejer den største flåde i verden.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Otto er også kendt som “Kongens Hånd” og tjener både kongen og riget på loyal og trofast vis. I Ottos øjne er den største trussel mod riget kongens egen bror, Daemon, og det faktum, at Daemon er arving til tronen.

Olivia Cooke som Alicent Hightower: Datter af Otto Hightower. Alicent er den smukkeste kvinde i De Syv Kongeriger. Hun er vokset op i The Red Keep, tæt på kongen og hans inderkreds, og besidder både ynde og skarp politisk sans.

Serieskaber er Ryan J. Condal (som vi kender fra TV-serien Colony), og George R.R. Martin er executive producer.

(Foto: HBO)

Fokus er på Daenerys’ (Emilia Clarke) forfædre fra Huset Targaryen, og i løbet af ti episoder vil serien fortælle historien om, hvordan Targaryen-familien ved hjælp af drager samlede hele Westeros-kontinentet til ét kongerige.

Læs også
Snart kan du få mange flere film HBO Max skal erstatte HBO Nordic i løbet af 2021 og vil bl.a. byde på premierer på en række storfilm.

House of the Dragon blev præsenteret i forbindelse med præsentationen af HBO Max i 2020, en streaming-tjeneste, der kommer til Norden i løbet af efteråret 2021.

Men streaming-giganten planlægger også en anden GoT-serie: 10.000 Ships.

Annonce

10.000 Ships foregår ca. tusind år før handlingen i Game of Thrones og fortæller historien om krigerprinsessen Nymeria og de overlevende rhoynarer, der rejste fra Essos til Dorne efter nederlaget mod valyrierne og deres drager i Den Anden Krydderikrig.

Selv om serien ikke lanceres før 2023 – tidligst –har HBO givet os en forsmag med videoen “Histories & Lore”:

Videoen er otte minutter lang og giver et kort, men relativt komplet overblik over de vigtigste begivenheder i prinsesse Nymerias liv.

Nymeria tabte Den Anden Krydderikrig, men i stedet for at underkaste sig valyriernes styre førte hun sit folk over Det Smalle Hav og bosatte sig i Dorne, hvor hendes efterkommere regerede i mange generationer. Hun og hendes folk kom til det nye land om bord på 10.000 skibe, som Nymeria derefter lod brænde.

Annonce

Mange så rhoynarerne som uvelkomne indtrængende, der burde drives tilbage over havet. Men Lord Mors Martell så muligheder i rhoynarerne – og det rygtedes, at han endda tabte sit hjerte til den smukke prinsesse.

Nymeria udnævnte sin mand til prins af Dorne og erklærede hans herredømme over hele Dorne – hvorpå årtier med krig fulgte, kaldet Nymerias krig.

Selv om teaseren er animeret, bliver 10.000 Ships live-action.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også: