TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny dansk ungdomsserie fra Viaplay

Næste år udsender Viaplay den nye danske ungdomsserie Drenge.

forfatter
Publiceret 13/12/2021 - 20:50

Den nordiske streaming-tjeneste Viaplay er i disse dage i gang med indspilningen af en ny dansk ungdomsserie. Titlen bliver Drenge, og serien får premiere på Viaplay i 2022.

Hovedrollerne beklædes af debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (De forbandede år), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Underverden) og Julie Christiansen, og det bliver et ungdomsdrama, der udspiller sig i naturskønne omgivelser ved Silkeborg, hvor man hver søndag morgen kan høre lyden af det lokale drengekor.

Drengenes sammenhold er opstået i kirkekoret, og følelsen af broderskab styrkes, når de udforsker deres drifter uden for kirken. Men efter et mystisk dødsfald bliver alt sat på spidsen, og deres sammenhold sættes på en prøve.

(Foto: Viaplay)

Drenge er baseret på serieskaber og instruktør Jonas Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at feste hver weekend med vennerne og så stå op søndag morgen og mødes i kirkens uskyldige rum.

Serien handler om overgangen fra barn til voksen og om at finde sin identitet i en tid, hvor der ikke længere er en entydig manderolle at læne sig op ad.

Jonas Risvig (Centrum, Grænser) siger om Drenge:

“Det har været spændende at vende tilbage til min hjemegn og udfolde en vedkommende og dramatisk ungdomsserie her, hvor jeg selv voksede op. Der ligger en stor fortællemæssig drivkraft i den voldsomme kontrast mellem kirkens rolige, lyse, uskyldsrene rum over for drengenes skjulte, mere mørke fællesskab defineret af druk, sex og grænseoverskridende handlinger. Samtidig tror jeg, de fleste vil kunne identificere sig med fortællingen om at være i et fællesskab, hvor man kan prøve sig selv af, og som på godt og ondt er med til at definere den person, man vokser op og ender med at blive.”

Læs også Dansk julebras Dansk forsøg på “traditionel” julegyser brænder på, længe før den er bagt færdig.

Drenge er en Viaplay Original-serie, og manuskriptet er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang. Serien er produceret af Rikke Ennis og Sofie Siboni, og kommer til at bestå af otte afsnit a 24 minutter.

Drenge får premiere på Viaplay engang i løbet af næste år.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick vender (endelig!) tilbage Nu er der kun seks dage tilbage, til Maverick flyver igen – i Top Gun 2.
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend