Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny dansk ungdomsserie fra Viaplay

Næste år udsender Viaplay den nye danske ungdomsserie Drenge.

Skrevet af / 13/12/2021 - 20:50
Ny dansk ungdomsserie fra Viaplay

Den nordiske streaming-tjeneste Viaplay er i disse dage i gang med indspilningen af en ny dansk ungdomsserie. Titlen bliver Drenge, og serien får premiere på Viaplay i 2022.

Hovedrollerne beklædes af debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (De forbandede år), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Underverden) og Julie Christiansen, og det bliver et ungdomsdrama, der udspiller sig i naturskønne omgivelser ved Silkeborg, hvor man hver søndag morgen kan høre lyden af det lokale drengekor.

Drengenes sammenhold er opstået i kirkekoret, og følelsen af broderskab styrkes, når de udforsker deres drifter uden for kirken. Men efter et mystisk dødsfald bliver alt sat på spidsen, og deres sammenhold sættes på en prøve.

(Foto: Viaplay)

Drenge er baseret på serieskaber og instruktør Jonas Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at feste hver weekend med vennerne og så stå op søndag morgen og mødes i kirkens uskyldige rum.

Serien handler om overgangen fra barn til voksen og om at finde sin identitet i en tid, hvor der ikke længere er en entydig manderolle at læne sig op ad.

Jonas Risvig (Centrum, Grænser) siger om Drenge:

“Det har været spændende at vende tilbage til min hjemegn og udfolde en vedkommende og dramatisk ungdomsserie her, hvor jeg selv voksede op. Der ligger en stor fortællemæssig drivkraft i den voldsomme kontrast mellem kirkens rolige, lyse, uskyldsrene rum over for drengenes skjulte, mere mørke fællesskab defineret af druk, sex og grænseoverskridende handlinger. Samtidig tror jeg, de fleste vil kunne identificere sig med fortællingen om at være i et fællesskab, hvor man kan prøve sig selv af, og som på godt og ondt er med til at definere den person, man vokser op og ender med at blive.”

Læs også Dansk julebras Dansk forsøg på “traditionel” julegyser brænder på, længe før den er bagt færdig.

Drenge er en Viaplay Original-serie, og manuskriptet er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang. Serien er produceret af Rikke Ennis og Sofie Siboni, og kommer til at bestå af otte afsnit a 24 minutter.

Drenge får premiere på Viaplay engang i løbet af næste år.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Scroll to Top