Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Norsk vikingeudgave af Ringenes Herre på vej?

Producenten bag Lord Of The Rings-trilogien Barrie M. Osborne er for tiden på besøg i Norge sammen med Susan Philips. Og det er næppe en ferietur. De sonderer terrænet for locations til en episk vikingetrilogi.

Skrevet af / 02/09/2013 - 15:20
Norsk vikingeudgave af Ringenes Herre på vej?

osborne

Filmproducent Barrie M. Osborne besøgte Stavanger, Norge.

 

Osborne, som i sommer var biografaktuel med 3D-filmen “The Great Gatsby”, har blandt andet filmene “Dick Tracy”, “Face/Off”, “The Matrix” og hele “Lord Of The Rings”-trilogien på sit omfattende CV.

Under et besøg på fiskerimuseet i Stavanger har han udtalt til Stavanger Aftenblad, at han arbejder på en film om vikingekongen Harald Hårderåde, og hvordan han udviklede sig til en stor leder, som samlede sit rige.

Der er så meget at fortælle om Harald, at det ikke række med én film. Vi må lave en trilogi, som kan få noget af samme struktur som Ringenes Herre, hvor helten rejser gennem mange lande og riger“, siger Barrie Osborne til avisen.

Osborne og hans manuskriptforfatter og medproducent Susan Philips har brugt ugen i Norge på jagt efter egnede locations til vikingetrilogien. Parret har blandt andet besøgt den sagnomspundne vikingelandsby Avaldsnes, Lysefjorden, Nordfjord og Sunnmøre. Deres fokus har været at finde steder med fuldstændig uberørt natur, som ser ud lige som på Haralds tid i midten af 1000-tallet.

Mange store Hollywood-produktioner er i de senere blevet henlagt til øde egne i Nordeuropa i jagten på eksotiske locations. Som oftest er valget faldet på Island, som med sine gode støtteordninger har tiltrukket film som “Die Another Day”, “Prometheus” og “Oblivion”.

Vikingetrilogien er foreløbig på planlægningsstadiet. Den har intet officielt navn, og der er ikke udpeget en instruktør eller fundet skruespillere til projektet endnu. Men Osborne får det i regelen, som han ønsker, så filmen bliver sandsynligvis en realitet. Spørgsmålet er, hvorvidt den norske vikingekonge under optagelserne skal rejse rundt i Norge eller Island. I Danmark kan vi højst byde ind med Lille Vildmose og Bornholm, så det kommer nok til at knibe med at være med i konkurrencen.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top