TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nordisk forbrødring i Netflix’ Sort krabbe

Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.

Netflix bekræfter nu en række nordiske skuespillere til den kommende svenske thriller Sort krabbe.

Sort krabbe er en skandinavisk action-thriller sat i en postapokalyptisk verden, som er revet fra hinanden af klimaændringer og krig. Gennem en endeløs vinter sendes seks soldater ud på en farlig mission over et frossent hav for at transportere en pakke, der vil kunne gøre en ende på krigen.

Udstyret med skøjter og uvidende om, hvad de bærer på, og hvem de kan stole på, udfordrer missionen deres tro og tvinger dem til at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er de villige til at ofre for deres egen overlevelse?

Noomi Rapace under indspilningen af Sort krabbe. (Foto: Netflix)

Hovedrollerne beklædes af den verdensberømte svenske skuespillerinde Noomi Rapace (Prometheus, Mænd der hader kvinder) såvel som danske Dar Salim (Underverden, Borgen), norske Jakob Oftebro, svenske Erik Enge, Ardalan Esmaili og Aliette Opheim samt David Dencik, der både er dansk og svensk.

Instruktør og manuskriptforfatter Adam Berg siger:

“Jeg er meget glad for og stolt over at have så stærkt et cast til at puste liv i denne film og vores karakterer. De her talentfulde skuespillere – deres øjne, stemmer, ansigter og kroppe – vil bære os gennem historien. De vil få os til at føle krigens brutalitet, vigtigheden af håb i en ellers håbløs verden og overlevelsens hårde pris. De vil bringe en smuk menneskelighed til den kolde, hårde verden, som Sort krabbe er.”

Filmen er baseret på Jerker Virdborgs roman af samme navn og har global premiere på Netflix engang i 2022.

Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.