Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nedtællingen er begyndt til Ringenes Herre – Magtringene

Om kun 11 dage kan du streame alle tiders dyreste TV-serie.

Skrevet af / 22/08/2022 - 20:17
Nedtællingen er begyndt til Ringenes Herre – Magtringene

Det forventes at blive et voldsomt efterår på streaming-fronten.

Allerede i dag kan du se den fremragende fortsættelse til Game of Thrones, House of the Dragon, på HBO Max – og om mindre end to uger viser Prime Video den længe ventede, og særdeles overdådige, Ringenes Herre serie The Lord of the Rings – The Rings of Power (eller: “Ringenes Herre – Magtringene”).

Serien er baseret på bøgerne af J.R.R. Tolkien (1892-1973), som bl.a. skrev fantasy-romanerne:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alle tre blev fremragende filmatiseret af newzealandske Peter Jackson i perioden 2001-2003.

Hvis du er af den opfattelse, at spillefilmene ikke var lange nok (11 timer og 22 minutter den forlængede udgave), så kan du for alvor se frem til serien.

Prime Video har bekræftet, at de første TO episoder får premiere den 2. september. De øvrige episoder vil komme fast én gang om ugen. Episoderne udgives samtidig over hele verden, så alle fans kan opleve dem på samme tid.

Episode 8, finalen i sæson 1, vil være tilgængelig den 14. oktober.

  • Tidspunkt uge 1: Kl. 03:00 fredag den 2. september
  • Tidspunkt uge 2 og derefter: Kl. 06:00, fredage

Lyd & Billede vil den 30. august være i London ved seriens verdenspremiere – og kommer snart med vores anmeldelse af alle tiders dyreste serieproduktion.

Ringenes Herre Maktens Ringer 1
Ringenes Herre – Magtringene (Foto: Prime Video)

Den nye serie er dog ikke en genindspilning af Peter Jacksons velkendte filmtrilogi. I stedet foregår handlingen i Midgårds såkaldte anden tidsalder, som er flere tusinde år, før begivenhederne i bøgerne Hobbitten og Ringenes Herre.

Ifølge pressemeddelelsen vil serien:

… følge et ensemble af både velkendte og nye figurer, der konfronterer den længe frygtede genopstandelse af ondskaben i Midgård … og tage seerne med til en tid, hvor stormagter blev grundlagt, kongeriger rejste sig stolt og styrtede i grus, usandsynlige helte blev udfordret, håbet hang i en tynd tråd, og den største skurk, der nogensinde er kommet fra Tolkiens pen, truer med at indhylle hele verden i mørke.

Den nye serie bliver en af de dyreste, der nogensinde er produceret. Ifølge The Verge kommer 1. sæson til at koste omkring 465 millioner dollars, eller ca. tre milliarder danske kroner! Derudover har Amazon punget omkring halvanden milliard (!) ud til Tolkiens efterkommere for TV-rettighederne til Ringenes Herre-universet. Så er det da godt, at hovedaktionæren har dybe lommer

Læs også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på, at prequel-serien til Game of Thrones vil løfte streaming-tjenesten til gamle højder. Det tror vi, den vil!

Optagelserne er primært foregået i New Zealand, og Amazon lover, at der kommer flere sæsoner. Seriens skabere er Patrick McKay og John D. Payne.

Blandt de skuespillere, vi kommer til at se i Amazons store satsning, er Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

Ringenes Herre Maktens Ringer 6
Ringenes Herre – Magtringene (Foto: Prime Video)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top