Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nu kan du streame The Caine Mutiny Court-Martial

SkyShowtime tyvstarter juleaften med ny streaming-film med Kiefer Sutherland.

Skrevet af / 23/12/2023 - 10:27
Nu kan du streame The Caine Mutiny Court-Martial

Lige før julemanden klemmer sit lidt for store korpus ned gennem den lidt for smalle skorsten, kan du nu unde dig selv en behagelig lillejuleaftens-pause midt i juletravlheden.

For i dag kommer SkyShowtime med en god lillejuleaftensgave – nemlig streaming-premieren på den allersidste film fra den Oscar-vindende filmlegende William Friedkin (1935-2023) – The Caine Mutiny Court-Martial.

The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)

Friedkin regnes som en af de mest toneangivende instruktører i amerikansk filmhistorie, med ikoniske klassikere som The French Connection, The Exorcist, To Live and Die in L.A., Sorcerer og Cruising på resumeet.

Hovedrollen indehaves af ingen ringere end Kiefer Sutherland, og premieren er denne lillejuleaften.

 

Filmen er skrevet og instrueret af Friedkin, og udover Sutherland ser vi også Jason Clarke (Oppenheimer), Jake Lacy (The White Lotus), Monica Raymund, Lewis Pullman (Top Gun: Maverick), Jay Duplass, Tom Riley og (nyligt afdøde) Lance Reddick (Bosch) i ledende roller.

Filmmanuskriptet er baseret på romanen af samme navn, forfattet af Herman Wouk.

Læs også En af de bedste sæsoner Den dedikerede LA-efterforsker takker af med en bundsolid afslutningssæson.

The Caine Mutiny Court-Martial følger en amerikansk flådeofficer, som må for retten efter at have iscenesat et mytteri, efter at hans kaptajn viste tegn på at miste besindelsen, og dermed satte hele mandskabets liv i fare.

The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-2-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-3-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-5-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-6-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-7-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-8-scaled The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-10-scaled
<
>
The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)

Ved starten af krigsretssagen går advokaten Barney Greenwald (Clarke) modvilligt med til at forsvare løjtnant Steve Maryk (Lacy), en førsteofficer i flåden, der under en voldsom storm i farlige farvande tog kontrollen over U.S.S. CAINE fra sin dominerende kaptajn, Løjtnant Philip Francis Queeg (Sutherland).

Efterhånden som retssagen skrider frem, bliver Greenwald stadig mere bekymret, og stiller spørgsmål ved, om begivenhederne om bord på Caine egentlig var en mytteri, eller om sømændene handlede modigt og rigtigt, og ikke stolede på deres ustabile leder.

Læs også Flere serie-nyheder fra skaberen af Yellowstone. SkyShowtime kommer nu med en lavine af efterårs- og vinterlanceringer, inkl. endnu en serie fra manden bag Yellowstone.

Næsten intet bibringer varm julestemning som et heftigt retssalsdrama! Sutherland brillierede i alle tiders mest intense retssalsdrama allerede for 31 år siden, i Rob Reiners A Few Good Men.

The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Scroll to Top