Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Mission: Impossible corona-udsat endnu en gang

Biografpremieren på to Tom Cruise-blockbusters bliver udskudt til langt ude i fremtiden.

Skrevet af / 24/01/2022 - 21:01
Mission: Impossible corona-udsat endnu en gang

Der kommer til at  gå endnu længere, før vi kan se Tom Cruise i hans syvende og ottende film som superagenten Ethan Hunt.

Selv om en stadig større del af befolkningen kan erklære sig fuldt coronavaccineret (dvs. med tre doser), skyller omikronbølgen nu hen over USA – med deraf følgende restriktioner fra delstat til delstat.

Ud over rejsebranchen er kultur- og underholdningsindustrien blandt de hårdest ramte brancher som følge af nedlukkede samfund.

De sidste to år har film efter film enten fået udsat deres biografpremiere gang på gang eller er simpelthen blevet solgt til en af streaming-giganterne (som det f.eks. skete med Coming 2 America).

Mission Impossible 7 2
Tom Cruise under optagelserne af Mission: Impossible 7 i Venedig sidste år. (Foto: Paramount)

Den 25. James Bond-film, med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensberømte agent, var f.eks. oprindelig sat til premiere den 2. april 2020. Men No Time to Die blev det første “offer” for coronavirus og blev i første omgang udskudt til 12. november sidste år. Efter den tredje udsættelse vi fik endelig Daniel Craigs svanesang at se den 1. oktober sidste år.

Læs også Ud med et brag! Efter fem film takker Daniel Craig af som Agent 007 – og sikke en spektakulær exit han leverer.

Og allerede i efteråret 2020 begyndte der at gå rygter om, at Disney ville lancere deres storfilm Black Widow direkte på Disney+. Den 24. marts 2021 kom den endelige bekræftelse så: Black Widow blev (endnu en gang) udsat, denne gang til 9. juli, hvor den blev udsendt direkte på Disney+ (som betalingsfilm) samt i udvalgte biografer, der stadig var åbne.

Med dette træk satte The Walt Disney Company alvorligt spørgsmålstegn ved deres fremtidige distributionsmodel for film.

Paramount har indtil videre holdt stædigt fast i, at Top Gun: Maverick skal have premiere i biograferne. Efter utallige udsættelser blev premieredatoen sat til den 2. juli 2021; i april sidste år blev den så flyttet til den 19. november, og lige nu er den foreløbige (!) biografpremiere for Tom Cruise i rollen som det balstyrige flyver-es sat til den 27. maj i år.

top gun maverick
Tom Cruise i Top Gun: Maverick. (Foto: Paramount)

Paramount har netop annonceret, at de fastholder den seneste premieredato for Top Gun 2, men Mission: Impossible-franchisen, derimod …

Den syvende Mission: Impossible-film (hvor store dele af optagelserne i øvrigt foregik i Norge) får vi ikke at se på det store lærred før – tidligst – den 14. juli 2023 (her er det værd at bemærke, at Paramount i september sidste år satsede på en premiere den 30. september i år). Endnu værre står det til med den ottende film i rækken, som nu er udskudt til den 28. juni 2024 (!).

Her skal man huske, at filmene blev optaget samtidig, og at optagelserne blev afsluttet den 21. september sidste år. Filmene vil dermed være henholdsvis to og tre år gamle, før de kommer i biograferne/på streaming-tjenesterne.

Vi vil således se en “kunstigt” ung Cruise og sandsynligvis flere teknologiske gadgets, der er forældede. Nokia forlangte f.eks., at nogle scener i No Time to Die skulle indspilles på ny, fordi den mobiltelefon, som de havde betalt i dyre domme for produktplacering af, ville være forældet ved filmens premiere.

I forbindelse med den seneste udsættelse udtaler Paramount:

After thoughtful consideration, Paramount Pictures and Skydance have decided to postpone the release dates for Mission: Impossible 7 & 8 in response to delays due to the ongoing pandemic. The new release dates will be July 14, 2023, and June 28, 2024, respectively. We look forward to providing moviegoers with an unparalleled theatrical experience.

Mission Impossible 6 Fallout 1 46619 scaled 1
Her hænger Tom Cruise på kanten af Prædikestolen i Norge i Mission: Impossible 6 – Fallout. (Foto: Paramount)

Biografindustrien er så hårdt ramt, at nogle nu sætter spørgsmålstegn ved, om Covid-19 vil tage livet af eller i hvert fald radikalt ændre biografbranchen for evigt. Én ting er sikkert: Pandemien med efterfølgende lockdown og hjemmearbejde har været en guldgrube for streaming-tjenester som Netflix og Disney+.

Under en investorkonference i marts sidste år udtalte Disneys CEO, Bob Chapek:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

PS: Du kan streame mængder af Tom Cruise-klassikere på den nye streaming-tjeneste Paramount+.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top