Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic 17. august

Se teaseren for det nye horror-drama her.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis ordene “Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn” giver mening for dig, så læs videre. Alle andre, der gerne vil vide mere om en af verdenshistoriens mest indflydelsesrige gyserforfattere, må også gerne læse med.

H.P. Lovecraft er et litterært ikon af den slags, som har inspireret mere kendte forfattere som Stephen King og Clive Barker. Han skabte igennem talrige noveller et fiktivt univers – den såkaldte Cthulhu-mytologi – med en omfangsrig kosmologi bestående af oldgamle guder og andre skabninger, der typisk eksisterer uden for tid og rum, men bliver tilbedt af kultister og andre mennesker på randen af sindssyge.

Har inspireret både computerspil og heavy metal

Lovecraft var stort set ukendt i sin samtid – han levede primært i Providence, Rhode Island, i årene mellem 1890 og 1937 – men efter hans død har hans værker – med titler som The Call of Cthulhu, At the Mountains of Madness og The Shadow out of Time – inspireret både rollespil (Call of Cthulhu fra Chaosium), brætspil (Arkham Horror) og musik (f.eks. Metallicas “The Thing That Should Not Be”).

Også computerspillet Doom er inspireret af Lovecrafts mytologi, ikke mindst fordi hoveddesigneren bag Doom, Sandy Petersen, også var hovedforfatter af rollespillet Call of Cthulhu.

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn*

Endnu ingen Lovecraft-film

Men en professionel film eller TV-serie baseret på Chtulhu-mytologien har vi endnu til gode. Guillermo del Toro har gennem flere år forsøgt at lave en film baseret på At the Mountains of Madness, men filmen er indtil videre ikke blevet til noget. Bl.a. fordi filmstudierne ikke er begejstrede for at finansiere den ekstremt dyre film, hvis den bliver for uhyggelig til børn og unge.

Men nu får vi en Lovecraft-serie

Men den slags forbehold har kabel- og streaming-giganter som Netflix og HBO ikke, og derfor kan vi nu se frem til en vaskeægte horror-TV-serie baseret på Lovecrafts mytologi.

Serien får navnet Lovecraft Country, og den får premiere på HBO Nordic den 17. august.

Bag serien står et hold af kendte producenter og instruktører med Jordan Peele og J.J. Abrams i spidsen.

Serien følger Atticus Freeman (Jonathan Majors), der tager på roadtrip sammen med barndomsveninden Letitia (Jurnee Smollett-Bell) og onklen George (Courtney B. Vance) for at finde sin forsvundne far (Michael K. Williams). Turen igennem Jim Crows USA i 1950’erne bliver en kamp for overlevelse i et land, der er voldsomt præget af af racisme, men som også er hjemsøgt af nogle frygtindgydende monstre.

Blandt de øvrige medvirkende er Aunjanue Ellis (When They See Us), Abbey Lee (Mad Max: Fury Road), Jada Harris (The Resident), Wunmi Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Jamie Chung (Once Upon a Time), Jamie Neumann (The Deuce), Jordan Patrick Smith (Vikings) og Tony Goldwyn (Scandal).

Lovecraft Country er baseret på Matt Ruffs bestseller af samme navn, der sammenkædede gyserfiktionen af forfatteren H.P. Lovecraft med racismen i 1950’ernes USA.

Lovecraft Country består af ti episoder. En trailer for serien kan du se herunder.

*In his house at R’lyeh dead Cthulhu waits dreaming.

https://www.youtube.com/watch?v=VJV9acMsDwM&feature=youtu.be

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!