Search
Generic filters

Grønt lys for 4. sæson af Westworld

Vi får mere at se af de hyperintelligente kunstige mennesker i den fascinerende serie Westworld.

Mens der stadig er to episoder tilbage af den glimrende 3. sæson af Westworld, annoncerer HBO nu, at de fornyer serien for en fjerde sæson.

Chef for programudvikling hos HBO Casey Bloys siger i en pressemeddelelse:

“From the western theme park to the technocratic metropolis of the near future, we’ve thoroughly enjoyed every twist and turn from the minds of master storytellers Jonathan Nolan and Lisa Joy. We can’t wait to see where their inspired vision takes us next.”

(Foto: HBO)

Trin for trin kommer forskerne stadig tættere på det nærmest utopiske – at skabe kunstig intelligens. Sci-fi-forfattere har til alle tider været fascineret og optaget af, om kunstig intelligens også kan udvikle følelser, empati og fri vilje – og hvad hvis maskinerne med tiden bliver klogere end deres skabere? Disse eksistentielle spørgsmål har været temaer for klassikere som Blade Runner, A.I., The Island, I, Robot og Ex Machina.

Når den er bedst, har Westworld overbevisende formået at stille de virkelig store spørgsmål: Hvorfor lever vi? Hvad er forskellen på medfødte og indlærte (kunstige) egenskaber? Hvad er egentlig virkeligt? Hvad sker der, hvis maskinerne bliver klogere end deres skabere? Og ikke mindst: Har vi egentlig en fri vilje?

Spørgsmål, som – især i denne tid med fake news, sociale medier, troll factories og kreative algoritmer – har fået skræmmende relevans.

v8 v7 v5 v3 v1
<
>
(Foto: HBO)

 

Trods lockdown under den igangværende corona-epidemi samt svigtende seertal for 3. sæson – ca. en halvering i forhold til 2. sæson! – har HBO besluttet at lave en 4. sæson af dette sci-fi-epos. Og tro os, det er virkelig ikke en billig serie at producere.

Den 4. maj kan vi se 3. sæsons finaleafsnit. Personligt glæder vi os som små børn til juleaften!

Hvornår vi kan bænke os foran TV-skærmen for at se den længe ventede 4. sæson, er det derimod usikkert. Indtil videre er der gået to år mellem hver sæson. Det står heller ikke klart, hvem der skal beklæde hovedrollerne, eller hvilke skuespillere der fortsætter, og hvilke nye der evt. kommer til. Men følg med her på lydogbillede.dk!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.