TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Godfather-trilogien kommer på 4K Blu-ray

Den remasterede 4K-version af Francis Ford Coppolas gangsterfilmklassiker udkommer den 21. marts.

forfatter
Publiceret 24/01/2022 - 14:26

Godfather-trilogien er filmklassikere, som de fleste filmentusiaster med respekt for sig selv stadig har stående på hylden, ofte i både DVD- og Blu-ray-version. Nu bliver det snart muligt at se Corleone-familien igen, denne gang i funklende 4K HDR-kvalitet!

 

The Godfather Trilogy 4K Blu ray box e1642590550848

The Godfather Trilogy (4K Blu-ray)

Instruktør Francis Ford Coppola har selv været involveret i restaureringen, en omstændelig proces, der efter sigende har taget tre år. Der skal være brugt tusindvis af timer på farvekorrektion for at sikre, at filmene ser rigtigt ud i 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range). De bliver tilgængelige i både Dolby Vision- og HDR10-format.

Derimod ser der ikke ud til at være gjort noget særligt ved lyden: Lydformatet er stadig 5.1 Dolby Surround, som vi husker det fra Blu-ray-versionen – altså ingen Atmos 3D-lyd.

Læs også The Godfather fylder 40 Det er kun to år siden, Paramount udgav BD-boksen med The Godfather – The Coppola Restoration, og med 40 års udgaven tager de filmbokse til et nyt niveau! Klassikerne er lige så gode som før, men indpakningen er i en liga for sig.

Trilogien kommer i en samleboks, som både indeholder de tre film og Coppolas omredigerede udgave af The Godfather 3. Desuden bliver vi lovet masser af ekstramateriale.

Derudover kommer der en Special Limited Edition-samleboks, som også indeholder tre billedtryk og en bog, der er eksklusiv for denne udgave.

The Godfather Trilogy 4K Blu ray 2048x1152 1

Hvad med streaming?

Paramount Pictures, som ejer rettighederne til filmene, har endnu ikke meddelt, om den remasterede version af trilogien også vil blive tilgængelig via streaming. HD-versionen kan i øjeblikket streames på HBO Max. Skulle 4K-versionen dukke op i fremtiden, er det nærliggende at tro, at det sker på Paramount+.

TGF50 Dom Online 1 Sheet Dolby V9
Godfather-filmene kommer i remastered 4K Blu-ray-version, som udkommer den 21. marts i anledning af den første films 50 års jubilæum. (Foto: Paramount Pictures)

Pris og tilgængelighed

The Godfather Trilogy og The Godfather Trilogy: Special Limited Edition udkommer den 21. marts, men kan forudbestilles på bl.a. CDON. Prisen er henholdsvis 899 og 1.099 kroner.

Se traileren til 4K-versionen nedenfor!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede